H Vodafone αύξησε τους πελάτες της

H Vodafone αύξησε τους πελάτες της
Photo:

Μικρή κάμψη εσόδων για την εταιρεία στο τέταρτο τρίμηνο του 2014.

Στα 102,4 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα της Vodafone Ελλάδας, μειωμένα κατά περίπου 1% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο (Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2014) και κατά 6% λιγότερα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.

Η Vodafone κάνει λόγο για οργανική μείωση εσόδων 1% σε ετήσια βάση, ενώ επιπλέον θα πρέπει να συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι, από το τέλος του περασμένου Νοεμβρίου, στα έσοδα της ελληνικής Vodafone προσμετρώνται κι εκείνα της Hellas Online. Η πρώτη απέκτησε, στις 28 Νοεμβρίου, το 92% των μετοχών της εταιρείας, από 18% που ήτανε πριν.

Σε ό,τι αφορά το πελατολόγιο, η εταιρεία αναφέρει 30.000 περισσότερους πελάτες κινητής και 456.000 πελάτες σταθερής. Σε ό,τι αφορά την κινητή τηλεφωνία, το σύνολο των πελατών ανήλθε σε 5,05 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 0,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση 3,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013. Το 69% των πελατών της εταιρείας είναι πελάτες καρτοκινητής τηλεφωνίας και το υπόλοιπο 31% αφορά πελάτες συμβολαίου.

Από την άλλη πλευρά, η θεαματική αύξηση πελατών σταθερής τηλεφωνίας, που έφτασαν τους 475.000, οφείλεται αποκλειστικά στην ενοποίηση των αποτελεσμάτων της Hellas Online.

Η εταιρεία προσμετρά στην αναλογία του 92% τους πελάτες της εταιρείας σταθερών επικοινωνιών, καθώς το πελατολόγιο της τελευταίας ξεπερνά τους 500.000 πελάτες.

Σημειώνεται ότι το τέταρτο ημερολογιακό τρίμηνο ενός έτους συμπίπτει με το τρίτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης της εταιρείας τηλεπικοινωνιών. Η οικονομική χρήση ξεκινά 1η Απριλίου και λήγει 31 Μαρτίου του επόμενου έτους.

Τέλος, η εταιρεία αναφέρει ότι η μία στις τέσσερις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας (25,7%) της αφορά σε «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα (smartphones) που κάνουν χρήση διαδικτύου.