Το Hard Rock Cafe επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας

Το Hard Rock Cafe επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας

Ύστερα από περίπου ενάμιση χρόνο απουσίας, η διεθνούς φήμης αλυσίδα επιστρέφει με νέο κατάστημα στο κέντρο.

Το Hard Rock Café Athens, το πρώτο αυθεντικό Hard Rock στην Ελλάδα, ήταν σημείο συνάντησης των μουσικόφιλων στο κέντρο της πόλης. Στο νούμερο 18 της οδού Φιλελλήνων στο Σύνταγμα, σε ένα νεοκλασικό τριώροφο κτήριο, οι Αθηναίοι και όχι μόνο μπορούσαν να απολαύσουν γεύσεις της αμερικάνικης κουζίνας και κοκτέιλ, σε μία γνήσια rock ‘n’ roll ατμόσφαιρα, συντροφιά με τη συλλογή από αντικείμενα διάσημων σταρ της μουσικής.

Ενάμιση χρόνο μετά το «κλείσιμο» του καταστήματος, το «Hard Rock Cafe» επιστρέφει στην Ελλάδα με νέο κατάστημα στην «καρδιά» της Αθήνας κοντά στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Το νέο κατάστημα θα στεγάζεται στην οδό Αδριανού 52 δίπλα σχεδόν στον σταθμό του ΗΣΑΠ και του Μετρό στο Μοναστηράκι σε ένα διώροφο κτίριο 900 τ.μ. και στο οποίο θα υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας πάνω από 200 άτομα.

Το νέο Hard Rock Cafe θα λειτουργήσει σταδιακά ως τον Νοέμβριο του 2015. Σε πρώτη φάση με το κατάστημα λιανικής πώλησης αξεσουάρ Rock shop τον Απρίλιο, στη συνέχεια με το μπαρ που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το καλοκαίρι και τέλος με το εστιατόριο που θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο. Με την επένδυση αυτή υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν 80 νέες θέσεις εργασίας.

Το Rock Shop μάλιστα θα διαθέτει αξεσουάρ εμπνευσμένα από τη rock ‘n’ roll κουλτούρα, καθώς και συλλεκτικά Hard Rock Cafe είδη που είναι σχεδιασμένα αποκλειστικά για το κατάστημα της Αθήνας και θα πωλούνται μόνο σε αυτό.

Όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας, παρά το δυσμενές περιβάλλον και την κάμψη της αγοραστικής δύναμης και την αντίληψη πως η νέα κυβέρνηση δεν είναι φιλική προς τις ξένες επενδύσεις, η ελληνική αγορά και λόγω της αύξησης του τουριστικού ρεύματος από το εξωτερικό έχει προοπτικές, τις οποίες επιδιώκει να εκμεταλλευτεί.

«Η ελληνική αγορά είναι μεγάλη, πλούσια και έχει τεράστιες δυνατότητες. Έχουμε βρει το ιδανικό σημείο στην καρδιά της Αθήνας και ανυπομονούμε να μυήσουμε και πάλι τους επισκέπτες μας στο αμερικανικό φαγητό και στη rock ‘n’ roll ατμόσφαιρα, αφουγκραζόμενοι την ελληνική κουλτούρα και τη δυναμική ελληνική μουσική σκηνή», δήλωσε χθες στους Έλληνες δημοσιογράφους ο κ. Ντέιβιντ Πέλοου αντιπρόεδρος της ζώνης της Ευρώπης για την εταιρία Hard Rock International.

Αυτή τη φορά, μάλιστα, το ιστορικό καφέ θα λειτουργήσει υπό τη διοίκηση της μητρικής εταιρείας Hard Rock International, και όχι μέσω του συστήματος δικαιόχρησης (Franchise), που πιστεύει ότι η επένδυση αυτή έχει σημαντικές ευκαιρίες και προοπτικές ανάπτυξης λόγω της τουριστικής κίνησης στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, ο κ. Πέλοου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της εταιρείας και σε άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας αλλά και την περίπτωση κατασκευής ξενοδοχείου ή καζίνο Hard Rock: «Πάντα κοιτάζουμε νέες τοποθεσίες. Θα ήταν τρελός εάν δεν λάμβανε κάποιος υπόψη του τις τουριστικές προοπτικές της χώρας. Δεν έχουμε έρθει εδώ για μία εβδομάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ.