Holcim: Άνοδος πωλήσεων 5,2% στο α’ εξάμηνο – Αναβάθμισε τους στόχους για το 2026
- 31/07/2026, 14:38
- SHARE
Η Holcim, μητρική του Ομίλου Ηρακλής στην Ελλάδα, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου, σύμφωνα με τα οποία κατέγραψε οργανική αύξηση πωλήσεων 5,2% στα 7,925 δισ. CHF και επαναλαμβανόμενο EBIT 1,438 δισ. CHF.
Το περιθώριο EBIT αυξήθηκε κατά 18,1%. Τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) ήταν 1,69 CHF (+7,4% προ απομειώσεων).
Η εταιρεία αναβάθμισε τους στόχους για το 2026, με πρόβλεψη για οργανική αύξηση πωλήσεων περίπου 5% και αύξηση επαναλαμβανόμενου EBIT περίπου 10%.
Στις σημαντικότερες εξελίξεις και προοπτικές της εταιρείας, ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Xella και του πλειοψηφικού πακέτου στη Cementos Pacasmayo.
Ειδικότερα, για την ελληνική αγορά και τον Όμιλο Ηρακλή, τονίζεται η συνεχιζόμενη ισχυρή δραστηριότητα σε μεγάλα έργα υποδομής και βιώσιμης δόμησης, όπως το Ελληνικό, με αυξημένη ζήτηση για πράσινα προϊόντα σκυροδέματος.