HoMellon: Πώς οι επιχειρήσεις δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία σε άστεγους

HoMellon: Πώς οι επιχειρήσεις δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία σε άστεγους
Μυτιλιναίος, Knowl, Γιατροί χωρίς Σύνορα, Emphasis Foundation και Ήφαιστος αποδεικνύουν στην πράξη τι σημαίνει  κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Τα τελευταία χρόνια ο όρος κοινωνική επιχειρηματικότητα έχει γίνει μόδα, χωρίς όμως, τις περισσότερες φορές, η έννοια να συνοδεύεται από αντίστοιχες πράξεις. Στην πραγματικότητα, ελάχιστες είναι οι επιχειρήσεις που υλοποιούν ουσιαστικό έργο, αναπτύσσοντας δράσεις που σέβονται το περιβάλλον, που συμβάλλουν στην βελτίωση της ζωής των ανθρώπων και που πρωταρχικός τους στόχος είναι η δημιουργία ενός θετικού αποτυπώματος στην οικονομία και την κοινωνία.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι άστεγοι- οι οποίοι μόνο στην Αθήνα ξεπερνούν τις 9.000-  αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια σαν να είναι ενεργοί εργαζόμενοι πρώτης γραμμής. Μέσα από το πρόγραμμα HoMellon δίνεται ουσιαστικά μια 2η ευκαιρία σε ανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο να διεκδικήσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας, αποκτώντας παράλληλα τα κατάλληλα εφόδια.

Μέσω του προγράμματος, 52% των ωφελούμενων πλέον εργάζεται, 6 εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν σε επαγγελματικές δεξιότητες που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες θέσεις στην αγορά εργασίας, και 3 άνθρωποι που ζούσαν στο δρόμο ή δομές αστέγων, επέστρεψαν και διαμένουν πλέον σε σπίτια.

Ήδη αρκετές επιχειρήσεις έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα και έχουν απορροφήσει στους κόλπους τους ανθρώπους που μέχρι πρότινος θεωρούνταν κοινωνικά αποκλεισμένοι, αλλάζοντας ριζικά τη ζωή τους.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Κάντε εγγραφή εδώ: https://bit.ly/35XgIrv