HotelBrain: Και επίσημα στην αγορά της Κύπρου

HotelBrain: Και επίσημα στην αγορά της Κύπρου

«Έπεσε» η υπογραφή του πρώτου Συμφωνητικού Ανάπτυξης και Διαχείρισης στην Κύπρο.

Στην υπογραφή του πρώτου Συμφωνητικού Ανάπτυξης και Διαχείρισης στην Κύπρο προχώρησε η HotelBrain, η εταιρεία συμφερόντων κ. Πάνου Παλαιολόγου, η οποία δραστηριοποιείται από το 2000 στη διαχείριση και ανάπτυξη μονάδων, με ειδίκευση στα μικρά και πολυτελή ξενοδοχεία.

Το εν λόγω συμφωνητικό περιλαμβάνει την ανάπτυξη και κατ’επέκταση τη διαχείριση ενός boutique πολυτελούς ξενοδοχείου 50 δωματίων, επί της παραλίας του Πρωταρά (στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού – κοντά στην Αγία Νάπα). Η εταιρεία έχει αναλάβει τη δημιουργία του concept, τη διαχείριση του pre-opening, την ένταξη στο διεθνές affiliation των Small Luxury Hotels of the World, καθώς και την πλήρη διαχείριση της υπό κατασκευή μονάδας.

Η διοίκηση της HotelBrain είχε από την αρχή του έτους γνωστοποιήσει την επεκτατική της πολιτική θέτοντας ως στόχο την αύξηση του αριθμού των ξενοδοχείων που περιλαμβάνει στο χαρτοφυλάκιό της από 74 σε 80, ενώ σε ότι αφορά τους ετήσιους οικονομικούς στόχους τα στελέχη της έκαναν λόγο για τζίρο άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά την Ελλάδα την Τουρκία και τον Λίβανο αλλά και την ένταξή της ήδη από το 2013 στο διεθνές δίκτυο της Endeavor Global στο πλαίσιο του 51ου διεθνούς πάνελ επιλογής, η HotelBrain αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στην Κύπρο. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και ιδρυτής της HotelBrain κ. Πάνος Παλαιολόγος η Κύπρος αποτελούσε ανέκαθεν κομβικό προορισμό στα σχέδια ανάπτυξης και επέκτασης της εταιρείας του.

«Η ξενοδοχειακή μονάδα με την οποία εγκαινιάζουμε την είσοδο μας στην συγκεκριμένη αγορά, αποτελεί ιδανική συνθήκη για εμάς, προκειμένου να εφαρμόσουμε τις βέλτιστες πρακτικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις μας, και τελικά να διασφαλίσουμε τη συνολική ποιότητα, την επάρκεια και την αποδοτικότητα του νέου ξενοδοχειακού προϊόντος, καθώς και την εγκαθίδρυσή μας στην αγορά της Κύπρου».

Σημειώνεται πως ο αριθμός των δωματίων που διαχειρίζεται η HotelBrain για το 2014 ανέρχεται σε 2.059. Η εταιρεία καταγράφει γοργούς ρυθμούς ανάπτυξης και αναμένεται να κυλήσει το ίδιο θετικά και η τρέχουσα χρονιά. Ο συνολικός καθαρός τζίρος των συνεργαζόμενων με την εταιρεία ξενοδοχείων για το 2013 αυξήθηκε στα 42,8 εκατ. ευρώ, από 30,2 εκατ. ευρώ το 2011 και 38,2 εκατ. ευρώ το 2012 χάρη και στην ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των μονάδων. Η μέση πληρότητα δωματίων ανέβηκε σε 68,5% το 2013, από 67,2% το 2012 και 67,5% το 2011. Το ίδιο διάστημα, η μέση ημερήσια τιμή ενισχύθηκε στα 164,5 ευρώ το 2013, από 155,9 ευρώ το 2012 και 149,2 ευρώ το 2011.

Σήμερα ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στα συνεργαζόμενα με την εταιρία ξενοδοχεία ξεπερνά τα 1.200 άτομα. Εικοσιπέντε από τα ξενοδοχεία αυτά είναι συνδεδεμένα με διεθνή ξενοδοχειακά δίκτυα, 22 είναι μέλη των Small Luxury Hotels of the World (SLH), δύο των Relais & Châteaux και ένα των Leading Hotels of the World.

Διαβάστε ακόμη: 

Ηotel Brain: Ελληνική επιχείρηση με…μυαλό

Στην «οικογένεια» της Endeavor η HotelBrain