HΠΑ: Οι εταιρείες αναμένουν να χάσουν έως και το 8% του εργατικού δυναμικού τους λόγω υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

HΠΑ: Οι εταιρείες αναμένουν να χάσουν έως και το 8% του εργατικού δυναμικού τους λόγω υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού
epa09483746 Healthcare personnel carry out Covid-19 vaccinations to caregivers during an open day at the center for vaccination against COVID-19 at Termini station in Rome, Italy, 23 September 2021. EPA/ANGELO CARCONI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Matthew Boyle, Bloomberg

Μία στις τέσσερις εταιρείες έχει καταστήσει υποχρεωτικό το εμβόλιο για τους Αμερικανούς εργαζόμενους, μια απότομη αύξηση σε σχέση με τον περασμένο μήνα, μετά την οδηγία του προέδρου Tζο Μπάιντεν που διέταξε τους μεγάλους εργοδότες να απαιτούν εμβολιασμό ή εβδομαδιαία τεστ.

Ένα άλλο 13% των εταιρειών σχεδιάζει να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τον Brian Kropp, επικεφαλής έρευνας ανθρώπινων πόρων στη συμβουλευτική εταιρεία Gartner. Τα ευρήματα της εταιρείας βασίζονται σε έρευνα περίπου 400 οργανισμών.

Τον περασμένο μήνα, μόλις το 16% των εταιρειών είχαν καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, δείχνουν τα δεδομένα της Gartner, αλλά η οδηγία του Μπάιντεν στις 9 Σεπτεμβρίου ώθησε τους εργοδότες σε σχέδια για να τηρήσουν τους νέους κανόνες. Περίπου το 20% των ερωτηθέντων της πιο πρόσφατης έρευνας δεν έχουν αποφασίσει τι να κάνουν ακόμη, είπε ο Kropp, υποδεικνύοντας ότι οι υπόλοιπες εταιρείες – περίπου το 40% – μπορεί τελικά να αποφασίσουν να κάνουν υποχρεωτικές τις εξετάσεις στους υπαλλήλους τους αντί να επιβάλουν εμβολιασμούς.

Οι εταιρείες αναμένουν να χάσουν μεταξύ 2% και 8% των υπαλλήλων τους λόγω της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, διαπίστωσε η Gartner, είτε επειδή θα παραιτηθούν είτε επειδή θα απολυθούν για μη συμμόρφωση.

«Αν είναι 2%, μπορεί να ζήσει κανείς με αυτό», είπε ο Kropp σε μια συζήτηση την Πέμπτη. «Αν είναι 8%, αυτό θα μπορούσε να είναι πραγματικό πρόβλημα, ειδικά αν είναι συγκεντρωμένο σε ένα μέρος ή σε ένα τμήμα».

Οι λεπτομέρειες του κανονισμού έκτακτης ανάγκης του Μπάιντεν, που θα προέλθει από το Υπουργείο Εργασίας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία και ισχύει για ιδιώτες εργοδότες με 100 ή περισσότερους εργαζόμενους, δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί. Αλλά οι εταιρείες «δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν από τους ομοσπονδιακούς φορείς να γράψουν τους κανόνες», είπε ο Kropp στη συζήτηση, που χρηματοδοτήθηκε από το Protocol, έναν τεχνολογικό ιστότοπο ειδήσεων.

Η ομοσπονδιακή οδηγία για τα εμβόλια, επίσημα γνωστή ως προσωρινό πρότυπο έκτακτης ανάγκης, ή ETS, δεν αναφέρει εάν οι εργαζόμενοι που εργάζονται εξ’ αποστάσεως θα πρέπει επίσης να κάνουν το εμβόλιο. Η Καλιφόρνια, μία από τις 22 πολιτείες που έχει τους δικούς της κανόνες για την ασφάλεια και την υγεία στο χώρο της εργασίας, είπε ότι οι υπάλληλοι που εργάζονται από το σπίτι δεν εμπίπτουν στην οδηγία. Αλλά οι νέοι κανόνες για τον εμβολιασμό κατά του COVID για ομοσπονδιακούς εργολάβους περιλαμβάνουν τους εργαζόμενους που εργάζονται εξ’ αποστάσεως, οπότε δεν είναι σαφές πώς θα τους αντιμετωπίσει η νομοθεσία.