HΠΑ: Μοναχή καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση!

HΠΑ: Μοναχή καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση!

Κατάφερε να εισβάλει σε «απαγορευμένο» πυρηνικό εργοστάσιο στο Τένεσι.

Την ακτιβιστική της δράση πλήρωσε μια μοναχή 84 ετών στις ΗΠΑ. Η αδελφή Μέγκαν Ράις κατάφερε με τη βοήθεια δύο ακόμα ακτιβιστών να εισέλθει σε πυρηνικό εργοστάσιο του Τενεσί, ένα από τα πιο αυστηρά φυλασσόμενα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων.

Τα εμπόδια ασφαλείας στο Υ-12 National Security Complex δεν πτόησαν τα μέλη της ομάδας Transform Now Plowshares, τον Ιούλιο του 2012. Οι τρεις ακτιβιστές παρέμειναν για περίπου δυο ώρες εντός του πυρηνικού σταθμού πριν συλληφθούν από τους φρουρούς ασφαλείας. Στο διάστημα αυτό ανάρτησαν πανό, έγραψαν με σπρέι συνθήματα όπως «Ας εργαστούμε για την ειρήνη και όχι για τον πόλεμο» και ψέκασαν με ανθρώπινο αίμα κτίριο αποθήκευσης και διαχείρισης ουρανίου υψηλού εμπλουτισμού, το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή πυρηνικών βομβών.

Το επεισόδιο αυτό οδήγησε σε αναθεώρηση των κανονισμών ασφαλείας στα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας.

Η αδελφή Ράις, η οποία βρίσκεται στη φυλακή από τότε που κρίθηκε ένοχη, πέρυσι, παρακάλεσε το δικαστή Αμούλ Ταπάρ να της επιβάλει τη μέγιστη ποινή που προβλέπεται για τις πράξεις της. «Σάς παρακαλώ να μη δείξετε κανένα έλεος για μένα. Το να βρίσκομαι στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής μου είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορείτε να μού κάνετε», είπε η αδελφή Ράις στο δικαστήριο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Βίντεο: O Κάρολος ντύθηκε Λόρενς της Αραβίας

Οι δυο άλλοι ακτιβιστές, Μάικλ Γουόλι, 64 ετών και Γκρεγκ Μπέρτγε-Ομπέντ, 58 ετών, καταδικάστηκαν σε κάθειρξη πέντε ετών και δυο μηνών λόγω του εγκληματικού παρελθόντος τους.

Ο δικαστής Ταπάρ εξήγησε ότι δυσκολεύτηκε να αποφασίσει για την ποινή της αδελφής Ράις και εξέφρασε την ελπίδα ότι η ποινή που τής επιβλήθηκε θα αποτρέψει την επανάληψη τέτοιων ενεργειών.