HSBC: Πτώση 25% στα κέρδη προ φόρων το α’ τρίμηνο, στα 4,17 δισ. δολάρια

HSBC: Πτώση 25% στα κέρδη προ φόρων το α’ τρίμηνο, στα 4,17 δισ. δολάρια
epa08583392 A pedestrian passes a HSBC bank branch in central London, Britain, 04 August 2020. According to news reports HSBC, Europe's largest bank has seen its profits fall by ninety six percent due to the impact of US China relations and the Coronavirus pandemic. EPA/ANDY RAIN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πτώση 25% στα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων το α’ τρίμηνο του 2022, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, μικρότερη από ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές, στα 4,17 δισ. δολ. από 5,78 δισ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, ανακοίνωσε η βρετανική τράπεζα HSBC, ενώ την ίδια στιγμή απίθανες είναι οι νέες επαναγορές μετοχών από την HSBC φέτος λόγω της υποχώρησης του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET1.

Σε αυτό βοήθησαν χαμηλότερες από τις αναμενόμενες προβλέψεις για πιστωτικές ζημίες, με την αύξηση των όγκων δανεισμού που συμβάλλει επίσης στην αντιστάθμιση των χαμηλότερων εσόδων στη μονάδα πλούτου της που παρεμποδίστηκε από τους περιορισμούς της Covid στο Χονγκ Κονγκ.

Ωστόσο, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET1 υποχώρησε στο 14,1%, από 15,8% στο τέλος του περασμένου έτους.  Η τράπεζα ανέφερε ότι ο δείκτης μπορεί προσωρινά να υποχωρήσει κάτω από το εύρος του στόχου από 14% έως 14,5%, «καθιστώντας απίθανες περαιτέρω εξαγορές το 2022 σε αυτό το στάδιο».

Ο δείκτης κεφαλαίου ήταν «πολύ χαμηλότερος από τις προσδοκίες» και πιθανότατα θα αποτελέσει το επίκεντρο των επενδυτών, αναφέρει σε σημείωμα ο Joseph Dickerson, αναλυτής της Jefferies.