Huawei: Eγκαίνια για το Κέντρο Διαφάνειας της Κυβερνοασφάλειας στις Βρυξέλλες

Huawei: Eγκαίνια για το Κέντρο Διαφάνειας της Κυβερνοασφάλειας στις Βρυξέλλες
Journalists attend the presentation of the Huawei's new smartphone in Paris, May 7, 2014. REUTERS/Philippe Wojazer/File Photo Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η κινεζική εταιρεία καλεί βιομηχανία και κυβερνήσεις να θεμελιώσουν ενοποιημένα και αντικειμενικά πρότυπα κυβερνοασφάλειας.

H Huawei εγκαινίασε σήμερα στις Βρυξέλλες το Κέντρο Διαφάνειας της Κυβερνοασφάλειας, παρουσία περισσότερων από 200 εκπροσώπων ρυθμιστικών αρχών, τηλεπικοινωνιακών παρόχων, επιχειρήσεων και δημοσιογράφων που παρέστησαν στην εκδήλωση. Την εκδήλωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της GSMA και του Παγκόσμιου Οικονομικού φόρουμ.

Ο αντιπρόεδρος της Huawei Ken Hu δήλωσε ότι «η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητο να βασίζεται σε δεδομένα, τα δεδομένα πρέπει να μπορούν να επαληθευτούν και η επαλήθευση πρέπει να βασίζεται σε κοινά πρότυπα. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα αποτελεσματικό μοντέλο για την εδραίωση της εμπιστοσύνης στην ψηφιακή εποχή».

Σύμφωνα με την Huawei «οι νέες εξελίξεις στο All Cloud, την πληροφορία και τις λειτουργίες μέσω λογισμικού δημιουργούν πρωτοφανείς προκλήσεις στην κυβερνοασφάλεια των υποδομών ICT. Η έλλειψη συναίνεσης αναφορικά με την κυβερνοασφάλεια, τα τεχνικά πρότυπα, τα συστήματα επαλήθευσης και τη νομοθετική υποστήριξη, εντείνει περαιτέρω τις εν λόγω προκλήσεις. Η διασφάλιση της κυβερνοασφάλειας θεωρείται ότι αποτελεί ευθύνη όλων των παικτών του κλάδου και της κοινωνίας ως σύνολο. Οι αυξανόμενοι κίνδυνοι ασφάλειας αποτελούν μείζονες απειλές στη μελλοντική ψηφιακή κοινωνία».

Προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις, η Huawei δημιούργησε το Κέντρο Διαφάνειας της Κυβερνοασφάλειας στις Βρυξέλλες, με στόχο να προσφέρει στις κυβερνητικές υπηρεσίες, τους τεχνικούς εμπειρογνώμονες, τις κλαδικές ενώσεις και τους οργανισμούς τυποποίησης, μία πλατφόρμα όπου μπορούν να επικοινωνούν και να συνεργάζονται για την εξισορρόπηση της ασφάλειας και της ανάπτυξης στην ψηφιακή εποχή.

Με έδρα την Ευρώπη, το Κέντρο Διαφάνειας της Κυβερνοασφάλειας έχει τρεις λειτουργίες:

– θα παρουσιάσει τις ολοκληρωμένες πρακτικές κυβερνοασφάλειας της Huawei, από τη στρατηγική και την εφοδιαστική αλυσίδα έως την Έρευνα και Ανάπτυξη, τα προϊόντα και τις λύσεις, επιτρέποντας στους επισκέπτες του να δοκιμάσουν την κυβερνοασφάλεια με προϊόντα και λύσεις της Huawei, σε τομείς όπως το 5G, το IoT, και το cloud.

– θα διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ της Huawei και βασικών ενδιαφερόμενων μερών στους τομείς της στρατηγικής κυβερνοασφάλειας, της ολοκληρωμένης κυβερνοασφάλειας και των πρακτικών προστασίας της ιδιωτικότητας. Η Huawei θα συνεργαστεί με τους κλαδικούς εταίρους για να διερευνήσει και να προάγει την ανάπτυξη προτύπων ασφαλείας και μηχανισμών επαλήθευσης, προκειμένου να διευκολύνει την τεχνολογική καινοτομία στον τομέα της κυβερνοασφάλειας σε όλο το φάσμα του κλάδου.

– θα παρέχει μια πλατφόρμα για ασφαλείς δοκιμές προϊόντων και επαλήθευση καθώς και σχετικές υπηρεσίες προς πελάτες της Huawei.

Η εταιρεία τονίζει ότι η δημιουργία του κέντρου «αποδεικνύει την ισχυρή δέσμευση της Huawei, αναφορικά με την κυβερνοασφάλεια, προς κυβερνήσεις, πελάτες και άλλους εταίρους στην Ευρώπη και θα παρέχει καλύτερη υποστήριξη που θα διευκολύνει τη συνεργασία»

Όπως τονίστηκε από πολλούς ομιλητές, στην εκδήλωση των εγκαινίων του Κέντρου, η περιφρούρηση της κυβερνοασφάλειας θεωρείται κοινός στόχος μεταξύ των εμπλεκομένων μερών, συμπεριλαμβανομένων των παρόχων εξοπλισμού, των τηλεπικοινωνιακών φορέων και των ρυθμιστικών αρχών. Από πλευράς της Huawei επισημάνθηκε ότι «έχει θέσει ως προτεραιότητα την κυβερνοασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών και η προσέγγιση της Huawei στο θέμα της κυβερνοασφάλειας συνοψίζεται στο «ασφάλεια ή τίποτα»».

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας διαβεβαίωσαν ότι τα κέντρα διαφάνειας της κυβερνοασφάλειας της Huawei είναι ανοικτά στους πελάτες και τους ανεξάρτητους οργανισμούς δοκιμών, τους οποίους και κάλεσαν να διεξάγουν δίκαιες, αντικειμενικές και ανεξάρτητες δοκιμές ασφαλείας και επαληθεύσεις σύμφωνα με τα αναγνωρισμένα, στο κομμάτι αυτό, πρότυπα και βέλτιστες πρακτικές του κλάδου. Αυτά τα κέντρα είναι εξοπλισμένα με περιβάλλοντα δοκιμών μόνο για τον σκοπό αυτό, προκειμένου να παρέχουν στους πελάτες και τα τρίτα μέρη, προϊόντα, λογισμικά, τεχνικά έγγραφα και εργαλεία δοκιμών της Huawei καθώς και την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη.

Ο κ. Hu κάλεσε όλους τους ρυθμιστικούς φορείς, οργανισμούς προτύπων και πελάτες να χρησιμοποιήσουν πλήρως αυτή την πλατφόρμα, και εξέφρασε την ελπίδα, μέσω των κέντρων της Huawei για τη διαφάνεια της κυβερνοασφάλειας, να υπάρξει στενότερη συνεργασία στον τομέα των προτύπων ασφαλείας, των μηχανισμών επαλήθευσης και της καινοτομίας τεχνολογιών ασφαλείας. «Μαζί μπορούμε να βελτιώσουμε την ασφάλεια σε όλη την αλυσίδα αξίας και να βοηθήσουμε να χτιστεί εμπιστοσύνη μέσω της επαλήθευσης», είπε.

Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι «κατανοούμε πλήρως τις ανησυχίες της κοινωνίας αναφορικά με τον ψηφιακό κόσμο» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η βέλτιστη λύση για να λυθεί το θέμα αυτό βασίζεται στην αμοιβαία κατανόηση και αυτός είναι ο λόγος και ο σκοπός που η Huawei εγκαινίασε αυτό το κέντρο διαφάνειας σήμερα».

«Η ευημερούσα ψηφιακή Ευρώπη απαιτεί ένα ανοιχτό και προσανατολισμένο στο μέλλον περιβάλλον κυβερνοασφάλειας. Η Ευρώπη έχει δημοσιεύσει τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων, που αποτελεί ένα ανοικτό, διαφανές και παγκοσμίως πρωτοπόρο πρότυπο για την προστασία δεδομένων και ιδιωτικότητας. Πιστεύουμε ότι οι ευρωπαϊκοί ρυθμιστικοί φορείς έχουν χαράξει τον δρόμο για να οδηγήσουν τη διεθνή κοινότητα αναφορικά με τα πρότυπα κυβερνοασφάλειας και ρυθμιστικών μηχανισμών. Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε στενότερα με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών φορέων, παρόχων και οργανισμών τυποποίησης, προκειμένου να χτίσουμε ένα σύστημα εμπιστοσύνης βασισμένο σε δεδομένα και επαλήθευση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ