Η Huffington Post εκθειάζει τον Γιάννη Μπουτάρη

Η Huffington Post εκθειάζει τον Γιάννη Μπουτάρη

«Αν υπάρχει μια ελπίδα στην Ελλάδα, είναι ο Μπουτάρης» αναφέρει η αμερικανική ιστοσελίδα σε άρθρο της για τους δημάρχους που αλλάζουν τις πόλεις τους.

Aφιέρωμα στους δημάρχους που άλλαξαν τις πόλεις τους κάνει η αμερικανική ιστοσελίδα Huffington Post και ένα από τα ονόματα που «φιγουράρουν» στη σχετική λίστα είναι αυτό του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

«Καθώς η Ελλάδα κλυδωνίζεται από τη μία κρίση στην άλλη τα τελευταία χρόνια, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αν υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας για το ελληνικό έθνος, αυτή απεικονίζεται στη μορφή του Γιάννη Μπουτάρη», αναφέρει χαρακτηριστικά για τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης.

Και συνεχίζει: «Αν και δεν μοιάζει με παραδοσιακό πολιτικό (φοράει βραχιόλια αγορασμένα από το δρόμο, έχει διαμαντένιο σκουλαρίκι και ένα τατουάζ-σαύρα) κατάφερε να διαχειριστεί τις προκλήσεις με θράσος έμπειρου πολιτικού.

Παρά το γεγονός ότι κληρονόμησε ένα χρέος της τάξης των 100 εκατ. ευρώ όταν ανέλαβε το 2011, ο Μπουτάρης ισορρόπησε τον προϋπολογισμό της πόλης, αναζωογόννησε τον τουρισμό και επιτέθηκε στην εκτεταμένη διαφθορά», επισημαίνεται στο άρθρο για τον Έλληνα δήμαρχο.

To άρθρο καταλήγει αναφέροντας ότι αν ο Μπουτάρης παραμείνει σε αυτήν την πορεία, ίσως καταφέρει να αποκαταστήσει τη Θεσσαλονίκη στη θριαμβευτική Βυζαντινή πόλη που ήταν κάποτε και να εμπνεύσει κατά τη διαδικασία αυτή τους υπόλοιπους Έλληνες.

Διαβάστε ακόμη: 

Μπουτάρης: Ο δρόμος του κρασιού φτάνει μέχρι την Κίνα