Οι 5 πιο φθηνοί προορισμοί για οικογένειες τον Αύγουστο

Οι 5 πιο φθηνοί προορισμοί για οικογένειες τον Αύγουστο
Back view of a happy family on tropical beach; Shutterstock ID 152536469; PO: today-daivd

Σε Ελλάδα και εξωτερικό δείτε ποιοί είναι οι πιο προσιτοί οικονομικά προορισμοί για τις οικογένειες.

Βρισκόμαστε στα τέλη Ιούλη και ακόμα ψάχνετε πού θα ταξιδέψετε φέτος το καλοκαίρι με την οικογένεια;

Ψάξαμε πτήσεις, κάναμε τους υπολογισμούς μας και ανακαλύψαμε οτι αυτοί είναι 5 πιο οικονομικοί προορισμοί στην Ελλάδα και το εξωτερικό φέτος τον Αύγουστο σύμφωνα με τη Skyscanner!

Oι πραγματικά φθηνές προσφορές μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού είναι τόσο δυσεύρετες όσο και μια ερημική παραλία στις Κυκλάδες! Με λίγη όμως οργάνωση θα ξετρυπώσετε ηλιόλουστες γωνιές για ένα οικονομικό ταξίδι μαζί με τα παιδιά. Η Skyscanner ανακάλυψε τα μέρη που προσφέρουν τις πιο λογικές τιμές συνδυαστικά σε πτήσεις και διαμονή – αρκεί να κινηθείτε σβέλτα και ν’ αρπάξετε τις συμφέρουσες προσφορές όσο οι τιμές παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα!

1. Νάπολη από 24€

Σύμφωνα με τη Skyscanner η Ιταλία είναι ο τοπ προορισμός για οικογένειες που αναζητούν πτήσεις εξωτερικού προς Ευρώπη, διεκδικώντας το 11% των συνολικών αναζητήσεων στην ιστοσελίδα της Skyscanner. Αν σκέφτεστε να συνδυάσετε την παραλία με συναρπαστικές διαδρομές γεμάτες ιστορία, η Νάπολη είναι απ’ τους πιο οικονομικούς προορισμούς στη Μεσόγειο την υψηλή περίοδο για ταξίδι με παιδιά. Χάρη σε εταιρείες όπως η Ryanair και η Volotea οι απευθείας πτήσεις τον Αύγουστο από Πρέβεζα ξεκινούν από 24€, από Θεσσαλονίκη θα βρείτε με 35€, κι από Ηράκλειο από 44€. Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων παραμένουν ιδιαίτερα θελκτικές από αρκετά άκομη αεροδρόμια της Ελλάδας.

2. Θεσσαλονίκη από 35€

Όσο θελκτικά κι αν ακούγονται η περαντζάδα στην παραλιακή με παγωτό και το πέρασμα απ’ τα πολυάριθμα μουσεία της Θεσσαλονίκης, απώτερος στόχος σας, φυσικά, είναι η Χαλκιδική, λιγότερο από μία ώρα απ’ το αεροδρόμιο “Μακεδονία”. Απ’ τους δημοφιλέστερους και πιο οικονομικούς προορισμούς στην Ευρώπη, η Χαλκιδική προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες χάρη σε χιλιομετρικές αμμουδιές με λαχταριστά νερά και πληθώρα από προσεγμένα resorts. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές οι τιμές για απευθείας πτήσεις Αθήνα-Θεσσαλονίκη ξεκινούν από 35€ με τη Ryanair, ενώ από Καλαμάτα ανεβαίνουν στα 97€ με Olympic Air – όχι κι άσχημα για πλάνα της τελευταίας στιγμής και last minute κρατήσεις…

3. Hράκλειο από 48€

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Skyscanner, ο Νομός Ηρακλείου ξεπερνά ακόμα και την Αττική σε δημοτικότητα όσον αφορά την αναζήτηση πτήσεων από οικογένειες – και χάρη στις θελκτικές προσφορές σε πτήσεις προλαβαίνετε ακόμα να κλείσετε οικονομικά εισιτήρια για τον Αύγουστο! Η Αθήνα πρωταγωνιστεί στις καλοκαιρινές προσφορές για Κρήτη, με τις πτήσεις για Ηράκλειο να ξεκινούν από 49€ τον Αύγουστο τη στιγμή που ψάξαμε, ενώ οι απευθείας πτήσεις από Ρόδο ανεβαίνουν στα 90€.

Το Ηράκλειο διαθέτει μια καλή επιλογή από κοντινές παραλίες, όπως η καλά οργανωμένη Αμμουδάρα με τα ρηχά της νερά, αλλά και πιο ήσυχες περιοχές στα νότια του νομού αν προτιμάτε να τριγυρίσετε. Η αμμουδιά στον ομώνυμο οικισμό του Τσούτσουρα και οι κοντινές παραλίες προσφέρονται ιδιαίτερα για κοντινές εξορμήσεις με τα παιδιά. Η διαδρομή απ’ τον Τσούτσουρα προς τον Άγιο Νικήτα με τα πόδια είναι αρκετά εύκολη και χαρίζει υπέροχη θέα στο Λιβυκό Πέλαγος – ενώ άλλες αμμουδιές μπορείτε να τις επισκεφτείτε και με βαρκάκι.

4. Ρόδος από 84€

Δεν θέλει και πολύ για να καταλάβετε ότι το Νησί των Ιπποτών θα ξετρελάνει τα παιδιά! Η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου περιβάλλεται από χρυσαφένιες αμμουδιές και πλούσια φύση για να σπάσετε το πλατσούρισμα με δροσερές περιπλανήσεις μέσα στα δέντρα. Τη στιγμή που κοιτάξαμε οι τιμές των πτήσεων για Ρόδο από Αθήνα ξεκινούσαν από 84€ – αν και νέες προσφορές έκαναν συχνά την εμφάνισή τους, γι’ αυτό αξίζει να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά. Απευθείας πτήσεις θα βρείτε ακόμα από Ηράκλειο προς 101€ με εταιρείες όπως η Sky Express.

Η Οδός των Ιπποτών, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, αλλά και τα μυστηριώδη πίσω στενά της Παλιάς Πόλης θα σας δώσουν μια μοναδική ευκαιρία να μυήσετε τους νεαρούς ταξιδιώτες στο πλούσιο παρελθόν του νησιού, δίνοντας στις ιστορίες για τους Ιωαννίτες Ιππότες μια παραμυθένια διάσταση! Δίπλα στη θάλασσα θα βρείτε και το Ενυδρείο Ρόδου, που θα εξάψει τη φαντασία τους πριν τις βουτιές με τη μάσκα στο νερό (είσ. 5,50€, 5-18 ετών 3.50€, κάτω των 4 είσ. ελεύθερη).

5. Πάφος από 91€

Η Ryanair εκτελεί οικονομικές πτήσεις απευθείας για Πάφο από Θεσσαλονίκη με 91€, ενώ οι τιμές παραμένουν λογικές και από Χανιά για κάτι παραπάνω από 100€. Ακόμα, όμως, κι αν πληρώσετε κάτι παραπάνω σε αεροπορικά η Πάφος σας ξεπληρώνει την ψήφο εμπιστοσύνης με δυνατές προσφορές στη διαμονή.

Aν αποφασίσετε να μείνετε στην πόλη το ευρύχωρο και φουλ εξοπλισμένο Andrea’s Sea view apartment (€ 365 για 7 νύχτες) βρίσκεται λίγα λεπτά περπάτημα απ’ την καλά οργανωμένη παραλία του Φάρου (που προσφέρει ναυαγοσώστες και παιδική χαρά), το Λιμανάκι για απογευματινές βόλτες, αλλά και αξιοθέατα όπως οι Τάφοι των Βασιλέων (2.50€ το άτομο) και το Αρχαιολογικό Πάρκο της Κάτω Πάφου (4.50€ – ή βγάλτε μια μονοήμερη κάρτα για όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους προς 8.50€).

Πηγή: Skyscanner