ΑΑΔΕ: Με ποια μέσα «πρεσάρει» μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου

ΑΑΔΕ: Με ποια μέσα «πρεσάρει» μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου
Photo: pixabay.com
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εντείνει την πίεση.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) κλιμακώνει την πίεση στους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου μέσω πλειστηριασμών και αυστηρών προειδοποιήσεων, ενόψει της οριστικοποίησης της «μαύρης λίστας» που θα δημοσιοποιηθεί στο τέλος Ιουλίου.

Μετά το διάλειμμα λόγω των ευρωεκλογών, οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς από την επόμενη εβδομάδα. Την Τετάρτη 26 Ιουνίου, το ηλεκτρονικό σφυρί θα χτυπήσει για ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο, με αρχική τιμή προσφοράς 7,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η ΑΑΔΕ θα αποστείλει νέο κύμα ηλεκτρονικών μηνυμάτων, προειδοποιώντας αυστηρά τους μεγαλοοφειλέτες να τακτοποιήσουν τις «κόκκινες οφειλές» τους μέχρι τις 24 Ιουλίου, για να αποφύγουν τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους.

Σύμφωνα με το ertnews, στη «μαύρη λίστα» θα συμπεριληφθούν όσοι έχουν χρέη στην Εφορία και τον ΕΦΚΑ άνω των 150.000 ευρώ έκαστος. Από τη δημοσιοποίηση εξαιρούνται όσοι έχουν εντάξει τις οφειλές τους σε ρυθμίσεις που τηρούνται, όσοι έχουν λάβει αναστολή καταβολής μέσω δικαστικής απόφασης ή άλλου νόμιμου μέσου, και οι οφειλές που έχουν χαρακτηριστεί ανεπίδεκτες είσπραξης. Δεν δημοσιοποιούνται επίσης οι οφειλές των αποβιωσάντων, των ανηλίκων και των νομικών προσώπων του δημοσίου τομέα.

Σημειώνεται ότι το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ξεπερνά τα 107 δισ. ευρώ, ενώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία φτάνει τα 47,8 δισ. ευρώ. Από τα χρέη στο Δημόσιο, τα 26,3 δισ. ευρώ έχουν χαρακτηριστεί ανεπίδεκτα είσπραξης.

Πλειστηριασμοί:

Το πρόγραμμα πλειστηριασμών της ΑΑΔΕ για τους επόμενους μήνες περιλαμβάνει 19 ακίνητα, όπως διαμερίσματα, κατοικίες, χωράφια, οικόπεδα, επαγγελματικούς χώρους και πάρκινγκ. Η λίστα εμπλουτίζεται συνεχώς και περιλαμβάνει:

 • Κτηριακό συγκρότημα 4.552 τετραγωνικών μέτρων στη ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης με τιμή πρώτης προσφοράς 471.000 ευρώ.
 • Μονάδα παραγωγής επίπλων 2.250 τετραγωνικών μέτρων σε αγροτεμάχιο 29.280 τετραγωνικών μέτρων στα Διαβατά με τιμή πρώτης προσφοράς 2.290.000 ευρώ.
 • Διαμέρισμα πρώτου ορόφου 76 τετραγωνικών μέτρων στα Σεπόλια με τιμή πρώτης προσφοράς 88.000 ευρώ.
 • Οριζόντια ιδιοκτησία κτιρίου στην Εκάλη 1.200 τμ με τιμή πρώτης προσφοράς 1.430.000 ευρώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Από σήμερα η ενσωμάτωση των ΔΟΥ Γλυφάδας, ΙΒ και ΙΖ Αθηνών στο ΚΕΦΟΔΕ Αττικής

Στη 2η φάση της ενσωμάτωσης αρμοδιοτήτων στο ΚΕΦΟΔΕ Αττικής προχωράει σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου η ΑΑΔΕ, με την μεταφορά των αρμοδιοτήτων φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, ειδικών φορολογιών και μητρώου καθώς και εφαρμογής των διατάξεων περί τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων από τις ΔΟΥ Γλυφάδας, ΙΒ και ΙΖ Αθηνών.

Ειδικότερα, από σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου, για υποθέσεις των παραπάνω εφοριών οι φορολογούμενοι θα εξυπηρετούνται:

 • Ψηφιακά, από το ΚΕΦΟΔΕ Αττικής, στην εφαρμογή «τα Αιτήματά μου» και στην εφαρμογή «τα Ραντεβού μου», μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) ή  από το myAADEapp
 • Τηλεφωνικά, από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ), στο +30 213 162 1000, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 8:00 έως 15:00.

Ταυτόχρονα με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στο ΚΕΦΟΔΕ Αττικής προχωρά και η σταδιακή ενοποίηση των ΔΟΥ Αττικής και η μετεξέλιξή τους σε Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης (ΥΦΕ). Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 21 Ιουνίου:

 • Οι ΔΟΥ ΙΒ και ΙΖ Αθηνών ενοποιούνται και η ενοποιημένη Υπηρεσία μετεξελίσσεται στη 2η Υπηρεσία Φορολογικής Εξυπηρέτησης, που στεγάζεται στη διεύθυνση: Δαμάρεως 175, Αθήνα (πρώην ΔΟΥ ΙΖ Αθηνών)
 • Η ΔΟΥ Γλυφάδας μετεξελίσσεται στην 11η Υπηρεσία Φορολογικής Εξυπηρέτησης, που στεγάζεται στη διεύθυνση: Γούναρη 227, Γλυφάδα (πρώην ΔΟΥ Γλυφάδας).

Σημειώνεται ότι οι Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης είναι αρμόδιες για:

 • παραλαβή κλειδαρίθμου και ΑΦΜ (για τις περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι επιλέγουν την ταυτοποίηση με αυτοπρόσωπη παρουσία)
 • εξυπηρέτηση/καθοδήγηση των φορολογουμένων στη χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ
 • θέματα σχετικά με την ακινησία των οχημάτων (επιβατικών και δίκυκλων ΙΧ), όπως παραλαβή δήλωσης ακινησίας σε περίπτωση οχημάτων αποβιωσάντων, άρση ακινησίας, διαβίβαση άδειας και πινακίδων για διαγραφή οχημάτων, καταχώρηση αναγκαστικών ακινησιών.

Η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων στις ΥΦΕ θα γίνεται με:

 • Ραντεβού, που θα κλείνουν ψηφιακά στην εφαρμογή «Τα Ραντεβού μου», μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) ή από το myAADEapp,
 • Απευθείας φυσική παρουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: