Η Accenture μετακομίζει στο δικό της metaverse με ακριβή αντίγραφα των γραφείων της

Η Accenture μετακομίζει στο δικό της metaverse με ακριβή αντίγραφα των γραφείων της
Accenture logo exhibited at Accenture stand during the Mobile World Congress (MWC) the biggest trade show of the sector focused on mobile devices, 5G, IOT, AI and big data, celebrated in Barcelona, on March 3, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Joan Cros/NurPhoto) (Photo by Joan Cros / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP

της Megan Leonhardt

 Ακριβώς τη στιγμή που η εταιρεία παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας Roblox εισερχόταν στο χρηματιστήριο τον Μάρτιο του 2021 και πολύ πριν το Facebook ανακοινώσει την αλλαγή του ονόματός του σε Meta τον Οκτώβριο, οι ηγέτες της Accenture HR πρότειναν την ιδέα ενός εταιρικού metaverse.

Η παγκόσμια εταιρεία παροχής υπηρεσιών πληροφορικής και συμβούλων μπορεί να μην φαίνεται ως ο πιο φυσικός ηγέτης στον αγώνα για την οικοδόμηση του metaverse, αλλά η Allison Horn, η οποία ηγείται των παγκόσμιων ταλέντων για την Accenture, λέει ότι η αρχική ιδέα ξεκίνησε όταν το τμήμα HR έψαχνε νέους τρόπους συνεργασίας και ένταξης στο εταιρικό περιβάλλον των νέων προσλήψεων, όσο μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού της δούλευε ακόμα εξ’ αποστάσεως. Ως Νο. 6 στη λίστα του Fortune με τις καλύτερες εταιρείες για εργασία για το 2022, η Accenture έχει μακρά ιστορία στην παροχή των καλύτερων εργαλείων και προγραμμάτων στους υπαλλήλους της.

Τον Μάρτιο του 2021, μια ομάδα συμπεριλαμβανομένης της Horn προσέγγισε την επικεφαλής ηγεσίας και ανθρώπινου δυναμικού της Accenture, Ellyn Shook, με την ιδέα της δημιουργίας ενός εταιρικού metaverse τόσο για ένταξη στο εταιρικό περιβάλλον των νέων προσλήψεων όσο και για την αύξηση της ψηφιακής συνεργασίας μεταξύ των περισσότερων από 600.000 εργαζομένων της εταιρείας παγκοσμίως.

Επειδή ο χώρος ήταν τόσο νέος, η αρχική φάση ήταν απλώς να καταλάβουμε τι σήμαινε πραγματικά αυτή η τεχνολογία σε επιχειρηματική κλίμακα, λέει η Horn στο Fortune. Ένα από τα πρώτα εμπόδια, σημειώνει η Horn, ήταν το hardware και το γεγονός ότι η μόνη πραγματική συσκευή που ήταν ευρέως διαθέσιμη για εταιρική χρήση ήταν το Oculus. Αυτό, ωστόσο, απαιτεί από τους χρήστες να έχουν λογαριασμό στο Facebook, κάτι με το οποίο οι δικηγόροι της Accenture αρχικά δεν ήταν ευχαριστημένοι όταν το άκουσαν, προσθέτει.

Η ομάδα έπρεπε επίσης να διασφαλίσει ότι το metaverse της Accenture ήταν προσβάσιμο μέσω επιτραπέζιου υπολογιστή, επειδή δεν θα είχαν όλοι οι υπάλληλοι πρόσβαση σε ακουστικά και ήθελε να βεβαιωθεί ότι δεν θα υπήρχαν ανισότητες στο εικονικό γραφείο.

Μέχρι το καλοκαίρι του 2021, η ομάδα είχε αναπτύξει το επονομαζόμενο Project Avatar, ένα πρόγραμμα επιλογής στο οποίο οι εργαζόμενοι μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο εταιρικό metaverse της Accenture, “The Nth Floor”. Η εταιρεία αγόρασε 60.000 σετ ακουστικών Oculus και τα παρείχε δωρεάν σε υπαλλήλους που ενδιαφέρθηκαν να δοκιμάσουν την τεχνολογία.

Είναι ένα πρότζεκτ σε εξέλιξη το να παραδοθεί ο εξοπλισμός στους υπαλλήλους της Accenture, παραδέχεται η Horn, καθώς ένας υπάλληλος ή κάποιος που προσελήφθη πρόσφατα πρέπει να ζει σε μια συγκεκριμένη χώρα για να μπορεί η Accenture να του αποστείλει τα ακουστικά.

Η τεχνολογία αρχίζει να εδραιώνεται εσωτερικά. Το 2021, η Accenture είχε 11.000 υπαλλήλους που είχαν πρόσβαση στο εταιρικό της metaverse. Ωστόσο, η εταιρεία αναμένει ότι αυτό θα αυξηθεί σε 150.000 εργαζόμενους μέχρι το τέλος αυτού του οικονομικού έτους. Επιπλέον, η Accenture έχει ήδη καταθέσει 600 διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχετικά με τεχνολογίες και εμπειρίες που σχετίζονται με το metaverse.

Πηγή: Fortune.com