Η Adobe Systems εξαγοράζει τη Magento έναντι 1,68 δισ. δολαρίων

Η Adobe Systems εξαγοράζει τη Magento έναντι 1,68 δισ. δολαρίων

Η ανάκτηση παρουσιάζει μια σημαντική ευκαιρία εσόδων, περίπου 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Adobe, Brad Rencher.

Η Adobe, από τις παλαιότερες εταιρείες λογισμικού, που είναι πίσω από το πιο διάσημο λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών, το Photoshop, αγοράζει την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Magento Commerce έναντι 1,68 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προσθέτοντας ένα σημαντικό κομμάτι στο παζλ της πλατφόρμας της.

Η ανάκτηση, που θα τοποθετήσει την Adobe απέναντι στην Salesforce.com, παρουσιάζει μια σημαντική ευκαιρία εσόδων, περίπου 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Adobe, Brad Rencher, όπως δήλωσε χθες.

Η Magento είναι ήδη συνεργάτης της Adobe και εξαγοράστηκε το 2015 από το eBay. Πελάτες της είναι μεταξύ άλλων η Canon, Coca-Cola και Nestle ενώ η εταιρεία διαχειρίζεται περισσότερα από 150 δισ. δολάρια, σε μικτό όγκο εμπορευμάτων.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, που αναμένεται να κλείσει στο τρίτο τρίμηνο του έτους, ο CEO της Magento, Mark Lavelle, θα συνεχίσει να ηγείται των περίπου 700 υπαλλήλων της εταιρείας, ως μέρος της διαδικτυακής εμπειρίας της Adobe.

Αξίζει να σημειωθεί, επιπλέον, ότι οι μετοχές της Adobe αυξήθηκαν κατά 1,1% μετά την ολοκλήρωση της τακτικής συνεδρίασης. Σε ξεχωριστό δελτίο τύπου, η Adobe δήλωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο ενέκρινε την εξαγορά μετοχών ύψους έως και 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το οικονομικό έτος 2021.