Η Aegean Marine Petroleum Network Inc. βγαίνει από το σχέδιο εξυγίανσης ως Minerva Bunkering

Η Aegean Marine Petroleum Network Inc. βγαίνει από το σχέδιο εξυγίανσης ως Minerva Bunkering
Πρόκειται για θυγατρική του ομίλου Mercuria Energy Group, μιας από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες παροχής ενέργειας και βασικών εμπορευμάτων στον κόσμο.

Η Aegean Marine Petroleum Network Inc. ανακοίνωσε σήμερα πως το σχέδιο εξυγίανσής της τέθηκε σε ισχύ και βγήκε από την εθελούσια αναδιάρθρωση υπό το Κεφάλαιο 11 που ξεκίνησε στις 6 Νοεμβρίου 2018.

Η εταιρεία θα δραστηριοποιείται πλέον ως Minerva Bunkering, έναν κορυφαίο παγκόσμιο προμηθευτή ναυτιλιακών καυσίμων και θυγατρική ανήκουσα εξ ολοκλήρου στη Mercuria Energy Group Limited (Mercuria).

«Είμαστε ικανοποιημένοι που η Aegean ολοκλήρωσε την αναδιάρθρωσή της και τώρα, ως μέρος της Mercuria, είναι μια σημαντικά πιο ισχυρή εταιρεία με μεγαλύτερες δυνατότητες ανεφοδιασμού και πρόσβαση στη ρευστότητα», δήλωσε ο κ. Tyler Baron, Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean. «Ως η νέα Minerva Bunkering, η εταιρεία αναμένεται να αξιοποιήσει τη βελτιωμένη πλατφόρμα της και να αποδώσει μεγαλύτερη αξία στους πελάτες της. Με τους κανονισμούς IMO 2020 σε λιγότερο από έναν χρόνο, η Minerva αναμένεται να παρέχει, σε αποκλειστική βάση, ένα ασυναγώνιστο σύνολο λύσεων στην αγορά των ναυτιλιακών καυσίμων, αξιοποιώντας τον συνδυασμό της παγκόσμιας εμβέλειας, της τεχνογνωσίας για τη διαχείριση κινδύνου και των εμπορικών πράξεων της Mercuria με τις δικές μας εκτεταμένες δυνατότητες ανεφοδιασμού.».

Η Mercuria είναι ένας από τους μεγαλύτερους, ιδιωτικούς ομίλους ενέργειας και βασικών εμπορευμάτων παγκοσμίως, με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ως αναπόσπαστο μέρος της Mercuria, η Minerva Bunkering αποτελεί έναν από τους πιο φερέγγυους αντισυμβαλλόμενους του κλάδου με ένα εκτεταμένο δίκτυο ανεφοδιασμού.

Ο κ. Magid Shenouda, παγκόσμιος επικεφαλής εμπορικών συναλλαγών στη Mercuria, δήλωσε: «Σήμερα, διαγράφεται ένα νέο κεφάλαιο για τη Minerva, καθώς κερδίζει την κορυφαία στον κλάδο ομάδα και το υλικό δίκτυο της Aegean Marine. Η Minerva δημιουργήθηκε με σκοπό να πωλεί καύσιμα στους πελάτες της όπου και όταν τα χρειάζονται με τον πιο οικονομικά αποδοτικό τρόπο. Τώρα, η νέα Minerva θα είναι σε θέση να παρέχει ενιαίες υπηρεσίες από άκρο σε άκρο και να εφοδιάζει καύσιμα στις πιο σημαντικές για τους πελάτες μας τοποθεσίες.

«Η Minerva Bunkering είναι εδώ για να εξυπηρετήσει όλη την κοινότητα πλοιοκτητών», κατέληξε ο κ. Shenouda. «Με το εκτεταμένο δίκτυο, την αυστηρή διαφάνεια και τον ισχυρό ισολογισμό μας, αποτελούμε έναν φερέγγυο εταίρο που προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες και προϊόντα υψηλής ποιότητας.».

Σχετικά με τη Minerva Bunkering

Η Minerva Bunkering είναι μια θυγατρική εξ ολοκλήρου (100 %) ανήκουσα στον όμιλο Mercuria Energy Group, μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες παροχής ενέργειας και βασικών εμπορευμάτων στον κόσμο. Η Minerva εξυπηρετεί πελάτες ανά τον κόσμο με αποτελεσματικές, διαφανείς και περιβαλλοντικά υπεύθυνες λύσεις ναυτιλιακών καυσίμων. Η Minerva Bunkering δραστηριοποιείται με κόμβους σε Γενεύη, Αθήνα, Νέα Υόρκη, Σιγκαπούρη, τους λιμένες ARA (Άμστερνταμ, Ρότερνταμ, Αμβέρσα), καθώς και τη Λας Πάλμας. Η Minerva Bunkering είναι ένας από τους πιο φερέγγυους αντισυμβαλλόμενους του κλάδου με ένα εκτεταμένο δίκτυο ανεφοδιασμού.