Η Aegean παρέλαβε ακόμη ένα αεροσκάφος Α321neo – Πρώτη πτήση με βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα στην Ελλάδα

Η Aegean παρέλαβε ακόμη ένα αεροσκάφος Α321neo – Πρώτη πτήση με βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα στην Ελλάδα
Η σημερινή πρώτη, χωρίς επιβάτες, δοκιμαστική πτήση με μείγμα βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF) αποτελεί μια συμβολική πράξη για τους στόχους της Aegean.

Ακόμη ένα νέο αεροσκάφος Α321neo, το τέταρτο της μεγαλύτερης έκδοσης της οικογένειας Airbus A320neo παρέλαβε χθες, στις εγκαταστάσεις της Airbus στο Αμβούργο, η Aegean.

Ταυτόχρονα, εκτέλεσε για τη μεταφορά του αεροσκάφους στην Ελλάδα χωρίς επιβάτες την πρώτη δοκιμαστική πτήση με βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα (SAF), καθώς το νέο αεροσκάφος για αυτήν την πτήση χρησιμοποίησε μείγμα βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων με συμβατικό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης, ανέφερε σχετικά: «Εξακολουθούμε να δουλεύουμε για τη νέα εποχή της Aegean και των περισσότερο πράσινων και περιβαλλοντικά βιώσιμων μεταφορών, συνεχίζοντας και μέσα στην πανδημική κρίση το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου μας αλλά και εντείνοντας την προσπάθεια για καινοτομία. Η σημερινή πρώτη, χωρίς επιβάτες, δοκιμαστική πτήση με μείγμα βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF) αποτελεί μια συμβολική πράξη για τους στόχους της Aegean αλλά και ένα σημαντικό βήμα για την Ελλάδα».

Η παραγγελία των 46 Airbus A320neo που η Aegean ξεκίνησε να παραλαμβάνει ήδη από τις αρχές του προηγούμενου χρόνου και συνεχίζεται, «δεν αποτελεί μόνο μία μεγάλη επένδυση, τη μεγαλύτερη σε εξοπλισμό στην χώρα μας, αλλά και μία σημαντική κίνηση για την προστασία του περιβάλλοντος», σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, η Aegean».

Τα νέα αεροσκάφη, ακόμη και με χρήση συμβατικών καυσίμων, εξασφαλίζουν 19%-23% χαμηλότερο αποτύπωμα CO2 ανά θέση σε σχέση με τα προηγούμενης γενιάς αεροσκάφη και έως 53% CO2 χαμηλότερο αποτύπωμα ανά θέση από τα πρώτα και τότε νέα αεροσκάφη της εταιρείας 20 χρόνια πίσω, σηματοδοτώντας μία ουσιαστική πράξη σεβασμού και μέριμνας για το περιβάλλον.