Η Αυστρία προσφέρει 1 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες

Η Αυστρία προσφέρει 1 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες
epa08234764 Austria's Chancellor Sebastian Kurz gives a press briefing during the second day of a Special European Council summit in Brussels, Belgium, 21 February 2020. EU heads of state or government gather for a special meeting to discuss the EU’s long-term budget for 2021-2027. EPA/JULIEN WARNAND Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Σ’ αυτή την δύσκολη κατάσταση, που συνειδητά προκάλεσε και επέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, η Ελλάδα χρειάζεται την πλήρη αλληλεγγύη και υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε γραπτή του ανακοίνωση, ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Την παροχή οικονομικής βοήθειας, ύψους 1 εκατ. ευρώ, προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, προανήγγειλε ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος την Τρίτη θα υποδεχθεί στη Βιέννη τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Σ’ αυτή την δύσκολη κατάσταση, που συνειδητά προκάλεσε και επέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, η Ελλάδα χρειάζεται την πλήρη αλληλεγγύη και υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε γραπτή του ανακοίνωση.

Και πρόσθεσε: «Πέραν της ενίσχυσης της Frontex, η Αυστρία συμβάλει επιπλέον με άμεση βοήθεια προς την Ελλάδα. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα, ώστε τα ελληνικά σύνορα προς την Τουρκία να παραμείνουν κλειστά και να μην ενδώσουμε στο παιχνιδάκι του Ερντογάν».

Γνωστοποίησε δε, ότι θα στηρίξουμε την Ελλάδα με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, σε ανθρωπιστική βοήθεια, με στόχο τη φροντίδα των προσφύγων στα ελληνικά νησιά.

Η Αυστρία αποτελεί έναν από τους πλέον σφοδρούς επικριτές της Τουρκίας, ενώ σχολιάζοντας τα τελευταία γεγονότα στον Έβρο, έχει κάνει λόγο για «εκβιασμό του Ερντογάν προς την Ε.Ε.».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν επισκεφτεί τη Βιέννη, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου θα έχει επαφές με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.