Η αγωνία τελείωσε: Η Amazon φέρνει τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών στη μικρή οθόνη

Η αγωνία τελείωσε: Η Amazon φέρνει τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών στη μικρή οθόνη
LAX10 - 20020212 - BEVERLY HILLS, CALIFORNIA, UNITED STATES : Actor Elijah Wood (C) from the movie "The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring" graces this studio composite photograph of scenes and characters from the movie which was nominated for 13Tth Academy Awards including Best Picture in Beverly Hills 12 February, 2002. EPA PHOTO AFP/NEW LINE CINEMA/HO/mn/eh

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου ετοιμάζει τη μεγάλη τηλεοπτική απάντηση στο Game of Thrones.

 

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ήθελε να δημιουργήσει τη σειρά που θα «εξουσιάσει τους πάντες». Και τα νέα για τους απανταχού φίλους του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών είναι πάρα πολύ καλά, καθώς η Amazon Studios ετοιμάζεται να φέρει στη μικρή οθόνη το επικό λογοτεχνικό έργο του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε τη Δευτέρα την ολοκλήρωση της εξαγοράς των παγκόσμιων τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, και ήδη τα τηλεοπτικά στούντιο της Amazon ετοιμάζονται για μια σειρά «πολλών σεζόν» βασισμένα στα βιβλία του Τόλκιν, χωρίς να αποκλείεται και η δημιουργία άλλων spin off σειρών στο μέλλον. Η προβολή -όταν αυτή γίνει- θα είναι διαθέσιμη στους συνδρομητές του Amazon Prime.

Η παραγωγή της νέας σειράς θα γίνει σε συνεργασία με το ίδρυμα Τόλκιν, τον εκδοτικό οίκο HarperCollins όπου έχει τα δικαιώματα έκδοσης των βιβλίων, και το στούντιο παραγωγής New Line Cinemas της Warner Bros, το οποίο είχε διανείμει την κινηματογραφική τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών από το 2001 ως το 2003.

«Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών αποτελεί ένα πολιτιστικό φαινόμενο, το οποίο εξίταρε τη φαντασία πολλών γενεών και μέσω της λογοτεχνίας αλλά και μέσω της μεγάλης οθόνης», δήλωσε ο Sharon Tal Yguado, επικεφαλής σεναριογράφος της Amazon Studios.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η σειρά θα λαμβάνει μεν χώρα στη Μέση Γη, αλλά «θα εξερευνήσει νέες ιστορίες από το βιβλίο “Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού” του Τόλκιν· το πρώτο βιβλίο της τριλογίας που εκδόθηκε το 1954.

Μετά τις επιτυχίες της Amazon στα Όσκαρ και τα βραβεία ΕΜΜΥ, πλέον ήρθε η ώρα να βγει στις μικρές οθόνες ο μεγάλος ανταγωνιστής μιας άλλης μεγάλης τηλεοπτικής επιτυχίας, του Game of Thrones από την HBO, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει καθηλώσει εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Μια σειρά που θα βασίζεται στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ήταν εξ αρχής μεταξύ των άμεσων στόχων του Τζεφ Μπέζος, ο οποίος φέρεται να έχει ενασχοληθεί προσωπικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, πληρώνοντας ένα τεράστιο ποσό στο ίδρυμα Τόλκιν και την Warner Bros για τα δικαιώματα προβολής (δημοσιεύματα κάνουν λόγο 250 εκατ. δολάρια).

Αξίζει να σημιεωθεί ότι η εισπρακτική επιτυχία της κινηματογραφικής τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ήταν τεράστια, ξεπερνώντας τα 3 δισ. δολάρια σε όλο τον κόσμο, ενώ άνοιξαν τον δρόμο για την πιο πρόσφατη τριλογία βασισμένη στο έργο του Τόλκιν, το Χόμπιτ.

Υποθέτοντας ότι το κοινό δεν έχει κουραστεί μετά από έξι ταινίες που βασίστηκαν το έργο του Βρετανού συγγραφέα, μια τηλεοπτική σειρά με θέμα των Άρχοντα των Δαχτυλιδιών θα μπορούσε να αποφέρει σημαντικά κέρδη στην Amazon. Παρόλα αυτά, με τις φήμες να κάνουν λόγο για 250 εκατ. δολάρια για τα δικαιώματα και την παραγωγή κάθε επεισοδίου να αναμένεται να κοστίσει επίσης πάρα πολλά χρήματα (κάθε επεισόδιο του Game of Thrones κοστίζει περίπου 15 εκατ. δολάρια), το στοίχημα του Μπέζος ίσως να είναι ιδιαίτερα ριψοκίνδυνο, για αυτό και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να θεωρηθεί τελικά μια εισπρακτική επιτυχία.