Η αγορά κυβερνοασφάλειας έχει …ζεσταθεί εν μέσω διαδικτυακών επιθέσεων και παραβιάσεων

Η αγορά κυβερνοασφάλειας έχει …ζεσταθεί εν μέσω διαδικτυακών επιθέσεων και παραβιάσεων
epa07261864 ILLUSTRATION - A person sits in front of a computer screen in Moers, Germany, 04 January 2019. Reports on 04 January 2019 state personal data of hundreds of German politicians, celebrities and journalists have been hacked and posted online. The compromised data reportedly includes credit card details, private chat protocols and contact information. The data was allegedly shared via a Twitter account under the name G0d (@_0rbit) prior to Christmas 2018, which has been suspended in the meantime. EPA/SASCHA STEINBACH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η αγορά της κυβερνοασφάλειας αυξάνεται εν μέσω του τεράστιου αριθμού εισβολών και επιθέσεων ransomware.

του Jonathan Vanian

Η Microsoft δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα αγοράσει τη startup RiskIQ, η οποία βοηθά τις εταιρείες να εντοπίζουν πιθανά προβλήματα ασφάλειας στο διαδίκτυο. Η Microsoft δεν αποκάλυψε πόσο θα πληρώσει για τη RiskIQ, αλλά ρεπορτάζ του Bloomberg News ανέφερε ότι η συμφωνία θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Η εξαγορά έρχεται μόλις ένα μήνα αφότου η Microsoft δήλωσε ότι θα αγοράσει επίσης τη startup ασφαλείας ReFirm Labs, η οποία βοηθά τις εταιρείες να βρίσκουν ευπάθειες ασφαλείας στις συνδεδεμένες στο διαδίκτυο συσκευές τους, όπως εκτυπωτές, κάμερες ασφαλείας και drone.

Τον Ιούνιο, η Cisco δήλωσε ότι έκλεισε την εξαγορά της Kenna Security, η οποία πουλάει λογισμικό που βοηθά τις εταιρείες να συγκεντρώνουν και να δίνουν προτεραιότητα στις απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Εντωμεταξύ, τον ίδιο μήνα, η μονάδα AWS της Amazon είπε ότι θα αγοράσει τη Wickr, η οποία ειδικεύεται σε κρυπτογραφημένα εργαλεία ανταλλαγής μηνυμάτων που προσαρμόζουν τις εταιρικές επικοινωνίες, ώστε οι χάκερ ή άλλα τρίτα μέρη να μην μπορούν να διαβάζουν ευαίσθητες πληροφορίες.

Οι μικρότερες εταιρείες έχουν επίσης στραφεί σε πωλητές υπηρεσιών και προϊόντων ασφαλείας.

Τον Ιούνιο, για παράδειγμα, η εταιρεία επιχειρηματικού λογισμικού JFrog, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο το φθινόπωρο, δήλωσε ότι θα αγοράσει τη startup ασφαλείας Vdoo, η οποία βοηθά τους προγραμματιστές να εντοπίζουν προβλήματα ασφαλείας στον κώδικα τους. Περίπου την ίδια στιγμή, ο προμηθευτής κυβερνοασφάλειας Forcepoint είπε ότι θα αγοράσει την εταιρεία ασφαλείας Deep Secure, η οποία βοηθά τις εταιρείες να αφαιρούν κακόβουλο λογισμικό από τα εταιρικά τους δίκτυα.

Ακόμη και οι συμβουλευτικές εταιρείες είναι σε φάση εξαγορών εταιρειών κυβερνοασφάλειας.

Η Accenture είπε τον Ιούνιο ότι θα εξαγοράσει την Sentor, μια μικρή σουηδική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, η οποία αναμένεται να βοηθήσει την Accenture στην ανάπτυξη των συμβουλευτικών της δραστηριοτήτων στη Σουηδία. Η εταιρεία συμβούλων Deloitte, εντωμεταξύ, δήλωσε ότι θα αγοράσει την Terbium Labs, η οποία βοηθά τις επιχειρήσεις να εντοπίζουν δόλιους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων και τα κλεμμένα δεδομένα τους που πωλούνται στον σκοτεινό ιστό, το τμήμα του Διαδικτύου που οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google δεν ευρετηριάζουν.

Η ατυχής πραγματικότητα είναι ότι παρόλο που οι τεχνολογικοί γίγαντες και οι συμβουλευτικές εταιρείες εξαγοράζουν εταιρείας ασφαλείας, οι παραβιάσεις υψηλού προφίλ – όπως η πρόσφατη επίθεση στην Kaseya – το πιθανότερο είναι πως θα συνεχιστούν. Όπως ανέφερε πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg News, οι υπάλληλοι της Kaseya προειδοποίησαν τα στελέχη για ενδεχόμενα προβλήματα κυβερνοασφάλειας στα εργαλεία της εταιρείας, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση αγνόησε τις ανησυχίες τους.

Πηγή: fortune.com