Οι αγορές κατρακυλούν, αλλά το Bitcoin συνεχίζει ακάθεκτο- Οι τέσσερις λόγοι

Οι αγορές κατρακυλούν, αλλά το Bitcoin συνεχίζει ακάθεκτο- Οι τέσσερις λόγοι
pexels
Nέα ύψη ατενίζει το Bitcoin...

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που το Bitcoin, σε ένα ανοδικό ξέσπασμα, στην κυριολεξία, λεπτών, σημείωσε αύξηση 10%, πλησιάζοντας μια ανάσα από το ψυχολογικό όριο των 50.000 δολαρίων ανά νόμισμα. 

Και παρά το μαζικό sell off που σημειώθηκε στον κλάδο της τεχνολογίας τόσο στο αμερικανικό όσο και στα υπόλοιπα μεγάλα χρηματιστήρια, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα παρέμεινε σταθερό, ατενίζοντας νέα ύψη…

Φυσικά, η μη παράσυρσή του από τις μετοχές, όπως είχε συμβεί άλλες φορές, αλλά και διατήρησή του πέριξ των 50.000 δολαρίων, μόνο συγκυριακή δεν είναι. Για τους εξής τέσσερις λόγους:

Πληθωρισμός: Ως γνωστόν, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρωζώνη «γράφει» ιστορικά υψηλά. Σε τέτοιο οικονομικό περιβάλλον, συνήθως οι επενδυτές αναζητούν αντιστάθμιση, με το ασφαλέστερο καταφύγιο να θεωρείται ο χρυσός, αλλά και ο ψηφιακός, πλέον, χρυσός, ήτοι το Bitcoin.

Θεσμικοί: Οι μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές όχι μόνο δεν έχουν εγκαταλείψει το Bitcoin, αλλά αντίθετα φαίνονται να έχουν αυξήσει την εμπιστοσύνη τους σε αυτό, με τις κεφαλαιακές ροές τους να αυξάνονται κατά κόρον.

Σύμφωνα με το PitchBook, τα κεφάλαια που εισέρευσαν στην αγορά κρυπτονομισμάτων από τον Ιούλιο έως σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο «ρεκόρ» ήταν κατά την περίοδο της μεγάλης ανόδου στο Bitcoin. το α’ τρίμηνο του 2021, ήτοι 7 δισεκατομμύρια δολάρια. 

ETF: Μεγάλες είναι οι προσδοκίες που έχει γεννήσει η πιθανή έγκριση ενός ETF συνδεδεμένου με το Bitcoin από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς. Μάλιστα, κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να συμβεί μέχρι τα Χριστούγεννα. Όπως αναφέρει η Fundstrat, τότε το Bitcoin μπορεί να διπλασιάσει την αξία του συμπαρασύροντας τα altcoins.

Eποχικότητα: Ο Οκτώβριος, σε αντίθεση με τον Σεπτέμβριο, ανέκαθεν ήταν bullish μήνας για το Bitcoin. Πολλοί επενδυτές αγοράζουν το κρυπτονόμισμα με την προσδοκία ότι οι τελευταίοι τρεις μήνες του έτους θα φέρουν ένα πιο μεγάλο ράλι, όπως είχαν κάνει στο παρελθόν.