Η Air Liquide ενισχύει τη συνεργασία της με την Sinopec στην Κίνα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η εταιρεία αναμένεται ακόμη να επενδύσει 40 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση και αναβάθμιση τριών υφιστάμενων μονάδων.

Σε μια νέα κοινοπραξία με την Sinopec (China Petroleum & Chemical Corp.) προχώρησε η Air Liquide στο Πεκίνο, ενώ αναμένεται να επενδύσει 40 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση και αναβάθμιση τριών υφιστάμενων Μονάδων Διαχωρισμού Αέρα (ASU – Air Separation Unit) και την κατασκευή μίας νέας Μονάδας Παραγωγής Αζώτου. Παράλληλα, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017, η Air Liquide είχε ξεκινήσει τη λειτουργία μιας νέας, σύγχρονης ASU που προμηθεύει με οξυγόνο και άζωτο τη Sinopec στη Νότια Κίνα.

Η νέα κοινοπραξία «Air Liquide-BYPC Gases», με έδρα το Πεκίνο, θα προμηθεύει με οξυγόνο και άζωτο την Sinopec Beijing Yanshan Co., συνολικής δυναμικότητας 340 τόνων οξυγόνου και 1.110 τόνων αζώτου ημερησίως.

Στη Νότια Κίνα, στην πόλη Maoming της επαρχίας Guangdong, η νέα μονάδα ASU θα προμηθεύει με οξυγόνο (850 τόνους ημερησίως) και άζωτο (840 τόνους ημερησίως) το νέο εργοστάσιο παραγωγής αιθυλενοξειδίου της Maoming Petrochemical (MPCC), θυγατρικής εταιρίας της Sinopec.

Η Sinopec αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες με ολοκληρωμένες λύσεις στους τομείς ενέργειας και χημικών στην Κίνα. Η Air Liquide συνεργάζεται με τη Sinopec από το 2007, αριθμώντας ήδη τρεις κοινοπραξίες.

«Η συνεχής ενίσχυση της συνεργασίας μας με την Sinopec αποδεικνύει την εμπιστοσύνη τους στην ικανότητα της Air Liquide να παρέχει προηγμένες τεχνολογίες και ανταγωνιστικές λύσεις. Είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της Sinopec στην Κίνα με την εμπειρία μας», δήλωσε ο Francois Abrial, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Air Liquide, υπεύθυνος για την περιοχή «Ασία-Ειρηνικός».

Η Air Liquide στην Κίνα λειτουργεί περισσότερες από 90 μονάδες παραγωγής και απασχολεί πάνω από 4.000 εργαζόμενους, διαθέτοντας εγκαταστάσεις στις περισσότερες παράκτιες βιομηχανικές ζώνες, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται στην Κεντρική, Νότια και Δυτική Κίνα. Οι δραστηριότητες του Ομίλου στην περιοχή αφορούν κυρίως την προσφορά βιομηχανικών και ιατρικών αερίων, τον Κλάδο Engineering και Κατασκευών (σχεδιασμός, κατασκευή και εγκατάσταση μονάδων διαχωρισμού του αέρα και μονάδων υδρογόνου) καθώς και τον τομέα της Καινοτομίας.