Η Airbnb απαγορεύει τα πάρτι στα καταλύματά της μετά το μακελειό στην Καλιφόρνια

Η Airbnb απαγορεύει τα πάρτι στα καταλύματά της μετά το μακελειό στην Καλιφόρνια
Η εταιρεία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι απαγορεύει τα πάρτι «με ανοικτή πρόσκληση» σε όλα τα καταλύματα της.

της Dee-Ann Durbin, The Associated Press

Η Airbnb λαμβάνει μέτρα κατά των πάρτι και των ενοχλητικών επισκεπτών στον απόηχο ενός αιματηρού περιστατικού με πυροβολισμούς σε σπίτι σε προάστιο του Σαν Φρανσίσκο που ήταν ενοικιασμένο μέσω της γνωστής πλατφόρμας. Η εταιρεία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι απαγορεύει τα πάρτι «με ανοικτή πρόσκληση» σε όλα τα καταλύματα της. Στην κατηγορία αυτή συγκαταλέγονται τα πάρτι που είναι, για παράδειγμα, ανοιχτά σε οποιονδήποτε και διαφημίζονται στα κοινωνικά μέσα.

Η Airbnb λέει ότι τα boutique ξενοδοχεία και οι επαγγελματικοί χώροι εκδηλώσεων θα εξαιρεθούν από τον νέο κανόνα. Η εταιρεία με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο απαγορεύει επίσης τα μεγάλα πάρτι σε πολυκατοικίες.

«Αυτή η πολιτική δεν επηρεάζει τα πάρτι που γίνονται με την άδεια του οικοδεσπότη και πραγματοποιούνται με σεβασμό από τους επισκέπτες», ανέφερε η εταιρεία σε ένα δελτίο τύπου. «Αντιθέτως, ο στόχος μας με αυτή τη νέα πολιτική είναι να αντιμετωπίσουμε τον μικρό αριθμό επισκεπτών που ενεργούν ανεύθυνα και εκείνους τους ιδιοκτήτες των οποίων τα σπίτια γίνονται επανειλημμένα πηγή όχλησης για τη γειτονιά».

Η Airbnb αναφέρει ότι βρίσκεται στη διαδικασία ταυτοποίησης εκείνων των καταχωρίσεων παγκοσμίως, οι οποίες ενδέχεται να παραβιάζουν την απαγόρευση στα πάρτι, συμπεριλαμβανομένων κάποιων καταλυμάτων στο Λος Άντζελες, το Μαϊάμι Μπιτς, το Λονδίνο και το Μόντρεαλ. Η εταιρεία λέει ότι ζητά από τους ιδιοκτήτες να ενημερώσουν τις καταχωρίσεις τους για να συμμορφωθούν με την απαγόρευση των πάρτι «με ανοιχτή πρόσκληση».

Η Airbnb εκδίδει επίσης νέους κανόνες συμπεριφοράς των επισκεπτών. Στις αρχές του 2020, κάθε επισκέπτης θα λαμβάνει μια προειδοποίηση για κάθε κρούσμα υπερβολικού θορύβου, επισκεπτών χωρίς άδεια, στάθμευση χωρίς άδεια, κάπνισμα χωρίς άδεια, ή υπερβολική ακαταστασία που αναφέρθηκε από ιδιοκτήτη ή γείτονα. Περαιτέρω παραβιάσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα την αναστολή ή την αφαίρεση του λογαριασμού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι επρόκειτο να επέλθουν αλλαγές ύστερα από τον θάνατο πέντε ανθρώπων σε πυροβολισμούς σε πάρτι Halloween. Η εταιρεία βρίσκεται υπό πίεση για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών, των γειτόνων και των νομοθετών, καθώς προετοιμάζεται για την προγραμματισμένη αρχική δημόσια προσφορά της του χρόνου. Η Airbnb δήλωσε επίσης την Πέμπτη ότι θα ξεκινήσει μια ειδική τηλεφωνική γραμμή για δημάρχους και άλλους αξιωματούχους της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχουν ερωτήσεις σχετικά με τις πολιτικές της εταιρείας.