Η Airbnb απολύει προσωπικό ενώ συγκεντρώνει, παράλληλα, χρήματα από επενδυτές

Η Airbnb απολύει προσωπικό ενώ συγκεντρώνει, παράλληλα, χρήματα από επενδυτές
Photo: pixabay.com
Η Airbnb προχώρησε σε περικοπή του 25% του προσωπικού της, ενώ πρόσφατα συγκέντρωσε 2 δισ. δολάρια από δανεισμό και ίδια κεφάλαια από τις εταιρείες Silver Lake, Sixth Street Partners, BlackRock και άλλες.

της Lucinda Shen

Πρόσφατα, η εταιρία υπεκμίσθωσης ακινήτων Airbnb προχώρησε σε απόλυση 1.900 υπαλλήλων της, ή περίπου του 25% του εργατικού δυναμικού της.

Επίσης, σταματάει τις επενδύσεις που δεν ανήκουν στην «βασική» εμπορική της δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών και ενός στούντιο που είχε στόχο να παράγει πρωτότυπη ψυχαγωγία που σχετίζεται με ταξίδια, και μειώνει τη χρηματοδότηση για τη Luxe, μια υπηρεσία ενοικίασης υψηλού επιπέδου.

«Η επιχειρηματική δραστηριότητα της Airbnb έχει πληγεί σκληρά, με τα έσοδα φέτος να είναι λιγότερα από τα μισά από αυτά που καταγράψαμε το 2019», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Brian Chesky σε εσωτερικό σημείωμα που απέστειλε. «Ζούμε συλλογικά την πιο σκληρή κρίση της ζωής μας και ενώ αυτή άρχισε να εξελίσσεται, ο παγκόσμιος τουρισμός σταμάτησε».

Οι περικοπές έγιναν αφού η Airbnb συγκέντρωσε πρόσφατα 2 δισ. δολάρια από δανεισμό και ίδια κεφάλαια από τις εταιρείες Silver Lake, Sixth Street Partners, BlackRock και άλλες.

Άλλες νεοσύστατες εταιρείες προστατεύουν τα ρευστά διαθέσιμά τους με κάθε τρόπο, ενώ ταυτόχρονα προχωρούν σε απολύσεις. Σε αυτές συγκαταλέγονται η Think Carta, η οποία δημιουργεί λογισμικό που διαχειρίζεται μετοχές σε άλλες νεοσύστατες επιχειρήσεις, και η People.ai, η οποία προχώρησε σε δανεισμό ενώ ταυτόχρονα απέλυσε περίπου το 18% του προσωπικού της.