Η Airbnb λανσάρει νέα χλιδάτη υπηρεσία με πολυτελείς κατοικίες

Η Airbnb λανσάρει νέα χλιδάτη υπηρεσία με πολυτελείς κατοικίες
Οι ταξιδιώτες που αγαπούν την πολυτέλεια, θα μπορούν πλέον να διαλάξουν ανάμεσα σε περισσότερα από 2.000 καταλύματα υψηλών προδιαγραφών.

της Danielle Abril

Η Airbnb στρέφεται πιο στοχευμένα προς τους ταξιδιώτες πολυτελείας που θέλουν να μείνουν σε γαλλικά chateau, σε μαροκινές βίλες και σε παραθαλάσσιες κατοικίες με πισίνες υπερχείλισης στη Νότια Αφρική.

Η εταιρεία παρουσίασε μια υπηρεσία που ονομάζεται Luxe και διαθέτει περισσότερα από 2.000 σπίτια υψηλών προδιαγραφών για χρήστες με ακριβά γούστα. Η εταιρεία στέλνει επιθεωρητές για να ελέγξουν κατά πόσο τα σπίτια πληρούν 300 κριτήρια, συμπεριλαμβανομένου του μοναδικού design, των επίπλων υψηλής ποιότητας, και συσκευών κουζίνας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες ενός σεφ.

Οι τιμές για τα καταλύματα κυμαίνονται από 1.000 έως 150.000 δολάρια ανά ημέρα, με μέσο όρο περίπου τα 2.000 δολάρια. Η Luxe προσφέρει επίσης στους επισκέπτες έναν «σχεδιαστή ταξιδιού» – έναν θυρωρό που μπορεί να βοηθήσει τους επισκέπτες να σχεδιάσουν τα ταξίδια τους, από το να βρουν το σπίτι των ονείρων τους μέχρι να επιλέξουν τοπικές δραστηριότητες.

«Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε επικεντρωθεί στο πώς θα δημιουργήσουμε ένα Airbnb για ταξιδιώτες πολυτελείας», δήλωσε ο Eshan Ponnadurai, παγκόσμιος διευθυντής μάρκετινγκ για πολυτελείς κατοικίες στην Airbnb. Η ενασχόληση με το πολυτελές σκέλος της αγοράς ενισχύει το στόχο της εταιρείας να «δημιουργήσει ένα Airbnb για όλους» – σαν να μην είχαν ήδη αρκετές επιλογές οι πλούσιοι.

Η είδηση ​​έρχεται δύο μήνες μετά την είσοδο του ξενοδοχειακού κολοσσού Marriott στον κλάδο της ενοικίασης πολυτελών κατοικιών με τη Homes & Villas. Τον Απρίλιο, η Marriott είπε ότι η υπηρεσία θα νοικιάζει σπίτια σε 100 πόλεις στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Η υπηρεσία διαθέτει οικίες όπως μια βίλα έξι υπνοδωματίων στο Σορέντο της Ιταλίας με μια πισίνα υπερχείλισης και θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα, κι ένα ιρλανδικό κάστρο του 18ου αιώνα με ιδιωτική λίμνη.

Τώρα η Airbnb θέλει να κοντράρει τη Marriott με τη Luxe, όπου διατίθεται έως και ολόκληρο ιδιωτικό νησί στη Γαλλική Πολυνησία με χώρο για 52 άτομα σε μια κύρια βίλα και σε 15 επιπλέον bungalows. Μαζί με το νησί μπορείτε να κλείσετε και προσωπικό, συμπεριλαμβανομένου ενός σεφ, ενός μασάζ θεραπευτή, και συντονιστών δραστηριοτήτων. Η Luxe προσφέρει επίσης και μια βίλα στην Τζαμάικα, πλάι στον ωκεανό, όπου ο συγγραφέας Ian Fleming έγραψε τα μυθιστορήματα του Τζέιμς Μποντ.