Η Airbnb στοχεύει τις ενα δισ. κρατήσεις δωματίων για το 2025

Η Airbnb στοχεύει τις ενα δισ. κρατήσεις δωματίων για το 2025
SAN ANSELMO, CA - APRIL 21: The Airbnb app is displayed on a smartphone on April 21, 2014 in San Anselmo, California. Online home-rental marketplace Airbnb Inc. is about to receive more than $450 million in investments from a group led by private-equity firm TPG. The new investments will value the startup at $10 billion, significantly higher than some publicly traded hotel chains. (Photo Illustration by Justin Sullivan/Getty Images)

Θα τα καταφέρει;

H ανάπτυξη του Airbnb είναι εντυπωσιακή τα τελευταία χρόνια σε όλα τα επίπεδα και σύμφωνα με την εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Cowen Group αναμένεται να συνεχιστεί.

Με βάση μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 1,400 ταξιδιώτες των ΗΠΑ, οι κρατήσεις αναμένεται να αυξηθούν περίπου 79 εκατ. το τρέχον έτος και μισό δισ. κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ το 2025 η εταιρεία ενοικίασης δωματίων θα φτάσει τις ένα δισ. κρατήσεις.

Μέχρι στιγμής, το brand της αμερικανικής επιχείρησης είναι ισχυρό: Οι μισοί από τους ερωτηθέντες έχουν ακουστά το Airbnb, το 26% γνώριζαν περί τίνος πρόκειται, ενώ το 82% δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει κράτηση την επόμενη χρονιά.

Ωστόσο, τα παραπάνω αποτελέσματα δεν προκύπτουν μόνο από τους νέους πελάτες, καθώς οι παλαιοί παραμένουν πιστοί στο Airbnb.

Μια μελέτη της Goldman Sachs για τους αμερικανούς καταναλωτές παρουσίασε ότι οι πελάτες της εταιρείας προτιμούν να επιστρέψουν στο Airbnb παρά να κλείσουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο.

Το γεγονός ότι το 53% των ερωτηθέντων στην έρευνα της Cowen Group δεν γνώριζε καν την ύπαρξη του Airbnb, καθιστά δεδομένο ότι οι κρατήσεις δωματίων θα αυξηθούν.