Η Airbnb θα εξαγοράσει την HotelTonight- Σε τι στοχεύει με αυτή την ενέργεια

Η Airbnb θα εξαγοράσει την HotelTonight- Σε τι στοχεύει με αυτή την ενέργεια

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε το κόστος της συμφωνίας ούτε πότε αναμένεται να κλείσει. Η HotelTonight αποτιμάται στα 463 εκατ. δολάρια.

της Danielle Abril

Η Airbnb κάνει ένα ακόμα βήμα παγίωσης στην ευρύτερη ταξιδιωτική βιομηχανία με μια νέα επέκταση στα μπουτίκ ξενοδοχεία. Η εταιρεία, η οποία ανέπτυξε τις δραστηριότητές της πάνω στην ενοικίαση κατοικιών, συμφώνησε να αγοράσει τη HotelTonight για ένα ποσό που δεν ανακοινώθηκε.

Η ταξιδιωτική εφαρμογή HotelTonight, η οποία βοηθά τους χρήστες να βρουν τελευταία στιγμή διαθέσιμα δωμάτια ξενοδοχείων σε μειωμένες τιμές, αποτιμήθηκε στα 463 εκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο του 2017, όταν συγκέντρωσε χρηματοδότηση ύψους 130,7 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Pitchbook. Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 2010, διαθέτει περισσότερους από 250 υπαλλήλους, και εξυπηρετεί περισσότερες από 1.700 πόλεις και 40 χώρες.

Η Airbnb, η οποία έχει 6 εκατομμύρια καταχωρήσεις παγκοσμίως, λέει ότι η εξαγορά βοηθά την εταιρεία να επιτύχει τρεις στόχους: να επιταχύνει τα σχέδια για την κατασκευή μιας end-to-end πλατφόρμας ταξιδιών, να καλύψει τη ζήτηση από και για μπουτίκ ξενοδοχεία, και να προσελκύσει περισσότερους πελάτες.

Θα μπορούσε επίσης να σημαίνει την προσπάθεια της Airbnb να αυξήσει τα έσοδά της σε μια στιγμή που είναι αντιμέτωπη με αυξανόμενο ανταγωνισμό, την απόσυρση από ορισμένες αγορές, και τα σχέδια για μια πιθανή δημόσια εγγραφή αργότερα φέτος.

«Ένα μεγάλο μέρος της οικοδόμησης μιας end-to-end πλατφόρμας ταξιδιών αφορά την εξυπηρέτηση κάθε επισκέπτη, είτε σχεδιάζει να ταξιδέψει σε έναν χρόνο, είτε την επόμενη μέρα», δήλωσε ο Brian Chesky, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Airbnb. «Δουλεύοντας μαζί με την απίστευτη ομάδα της HotelTonight, θα προσφέρουμε στους επισκέπτες μια ασυναγώνιστη ταξιδιωτική εμπειρία τελευταίας στιγμής».

Με την πάροδο του χρόνου, η Airbnb σχεδιάζει να προσθέσει δωμάτια HotelTonight που πληρούν τα πρότυπα της για καταχωρήσεις ξενοδοχείων. Τα ξενοδοχειακά πρότυπα της Airbnb περιλαμβάνουν πράγματα όπως τον μοναδικό ή τοπικό σχεδιασμό, τις μοναδικές ανέσεις, καθώς και ιδιοκτήτη ή διαχειριστή που να είναι διαθέσιμος στο ακίνητο ανά πάσα στιγμή.

Η αγορά της HotelTonight από την Airbnb έρχεται σε μια στιγμή που η εταιρεία προσπαθεί να επεκταθεί σε άλλους τομείς ταξιδιού. Τον περασμένο μήνα, η Airbnb προσέλαβε τον ιδρυτικό διευθύνοντα σύμβουλο της Virgin America Airlines, Fred Reid, ως παγκόσμιο επικεφαλής μεταφορών, έναν ολοκαίνουργιο ρόλο στην εταιρεία. Ο Reid αναμένεται να αναπτύξει συνεργασίες και ιδέες που θα βοηθήσουν τους χρήστες του Airbnb με τη μεταφορά τους.

Το 2016, η Airbnb λάνσαρε τις «εμπειρίες» για να προσφέρει στους χρήστες πρόσβαση σε δραστηριότητες μαζί με κατοίκους της περιοχής. Το 2018, η εταιρεία επέκτεινε τις τοποθεσίες για εμπειρίες και επένδυσε άλλα 5 εκατομμύρια δολάρια στο έργο δύο χρόνια αργότερα.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η HotelTonight θα συνεχίσει να λειτουργεί ως αυτόνομη επιχείρηση. Ο διευθύνων σύμβουλος της HotelTonight, Sam Shank, θα αναφέρεται στον Greg Greeley, πρόεδρο κατοικιών της Airbnb, και θα ηγηθεί της κατηγορίας «μπουτίκ ξενοδοχείων» της εταιρείας.