Η Alexa της Amazon μπορεί πλέον να «φυλάει» το σπίτι σας

Η Alexa της Amazon μπορεί πλέον να «φυλάει» το σπίτι σας
Η νέα λειτουργία «Alexa Guard» κάνει τους χρήστες να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια ενώ βρίσκονται εκτός σπιτιού.

Η «Alexa» της Amazon δεν περιορίζεται μόνο στο να ελέγξει το «έξυπνο» σπίτι σας, αλλά μπορεί και να το προστατέψει.

Την Τρίτη, η Amazon παρουσίασε την «Alexa Guard», μια λειτουργία που προσθέτει ασφάλεια στο σπίτι μέσω οποιωνδήποτε συσκευών «Alexa», όπως το έξυπνο ηχείο Echo. Οι χρήστες μπορούν να λάβουν αυτόματες ειδοποιήσεις όταν η συσκευή εντοπίσει τον ήχο ενός συναγερμού καπνού, ενός συναγερμού μονοξειδίου του άνθρακα ή ενός σπασίματος ποτηριού, ενώ βρίσκονται εκτός πόλης.

Η «Alexa Guard» θα σας ενημερώσει επίσης για το είδος του ήχου που πιστεύει ότι έχει ακούσει και θα σας στείλει μια ηχητική εγγραφή αυτού του ήχου, ώστε να επιβεβαιώσετε ότι, στην πραγματικότητα, ένας διαρρήκτης έσπασε το παράθυρό σας και όχι το λαμπραντόρ σας που χτύπησε ξανά πάνω στο τζάμι.

Στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι όντως κάτι συμβαίνει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία «Drop In» της «Alexa» για να ελέγξετε εξ αποστάσεως την κατάσταση και να επικοινωνήσετε με την ασφάλεια του σπιτιού σας με ένα μόνο πάτημα.

Η χρήση του «Alexa Guard» δεν απαιτεί πρόσθετο hardware, αλλά πρέπει να ενεργοποιηθεί μέσω της εφαρμογής «Alexa». Για να γίνει αυτό, οι χρήστες όταν φεύγουν από το σπίτι τους πρέπει να λένε: «Alexa, φεύγω». Μετά τη λήψη της τελευταίας έκδοσης της εφαρμογής, οι χρήστες πρέπει να μεταβούν στα «Settings» και στη συνέχεια να επιλέξουν την επιλογή «Guard». Οι οδηγίες στην οθόνη θα σας καθοδηγήσουν στη ρύθμιση της συσκευής.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που περιλαμβάνεται στο «Guard» μπορεί να πάει την ασφάλεια ένα βήμα παραπέρα ελέγχοντας τα φώτα του σπιτιού σας ενώ εσείς απουσιάζετε. Μέσω του machine learning μπορεί να καθορίσει το σωστό φωτισμό για το σπίτι σας με βάση τη χρήση φωτισμού από άλλους πελάτες τις αντίστοιχες ώρες.

Για τους χρήστες παραδοσιακών συστημάτων ασφαλείας, το «Guard» μπορεί να είναι επίσης κάπως χρήσιμο. Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη φωνή τους για να ενεργοποιήσουν και να απενεργοποιήσουν τα συστήματα ασφαλείας Ring, ADT Pulse και ADT Control. Βέβαια, το «Guard» δεν αντικαθιστά τα οικιακά συστήματα ασφαλείας, απλά σας κάνει να αισθάνεσθε μία μεγαλύτερη ασφάλεια.