Η Amazon ενισχύει το εργατικό δυναμικό της με 150.000 εποχικούς υπαλλήλους

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Amazon δήλωσε τη Δευτέρα, ότι η αρχική μέση αμοιβή των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ είναι 18 δολάρια την ώρα και επιπλέον 3 δολάρια την ώρα για τους εργαζόμενους που είναι πρόθυμοι να εργαστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας ή Σαββατοκύριακα.

Η Amazon.com σχεδιάζει να προσλάβει 150.000 εποχικούς υπαλλήλους, περίπου 50% περισσότερο από πέρυσι, καθώς η εταιρεία αναζητά στήριξη του εργατικού δυναμικού για να τη βοηθήσει να καλύψει τη ζήτηση για τη σεζόν των γιορτών.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής στον κόσμο επεκτείνει τη λειτουργία των logistics από τότε που η πανδημία υπερφόρτωσε τις διαδικτυακές αποστολές πέρυισ, ανοίγοντας αποθήκες ή μικρότερους χώρους σε αστικά κέντρα, με ρυθμό περίπου μία την ημέρα. Τον Σεπτέμβριο η εταιρεία δήλωσε ότι είχε ήδη ανοίξει 250 εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ και ότι θα ανοίξει ακόμη 100 αυτόν τον μήνα.

Η Amazon δήλωσε τη Δευτέρα, ότι η αρχική μέση αμοιβή των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ είναι 18 δολάρια την ώρα και επιπλέον 3 δολάρια την ώρα για τους εργαζόμενους που είναι πρόθυμοι να εργαστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας ή Σαββατοκύριακα. Αντιμετωπίζοντας έντονο ανταγωνισμό, η εταιρεία προσφέρει επίσης μπόνους πρόσληψης έως και 3.000 δολάρια, ανάλογα με την τοποθεσία.

Η Amazon, δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στον ιδιωτικό τομέα μετά τη Walmart, απασχολούσε 1,3 εκατ. άτομα στα τέλη Ιουνίου.