Η Amazon πάει πίσω τις παραδόσεις και δίνει προτεραιότητα στον ιατρικό εξοπλισμό

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακόμη και καθυστερήσεις 30 ημερών μπορεί να δουν οι πελάτες της.

του Chris Morris

Τα μέλη της υπηρεσίας Amazon Prime στις ΗΠΑ που λάμβαναν συνήθως τις παραγγελίες τους σε διάστημα 24-48 ωρών μετά την αγορά αντιμετωπίζουν πλέον μια νέα πραγματικότητα, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται. Η γνωστή εταιρεία διαδικτυακών πωλήσεων λιανικής ανακοίνωσε ότι πλέον κάποια αγαθά που δεν είναι πρώτης ανάγκης δεν θα έχουν προτεραιότητα και η παράδοσή τους ίσως απαιτήσει έναν μήνα ή και παραπάνω.

Κάποια αντικείμενα, όπως π.χ. συγκεκριμένες κάρτες γραφικών Nvidia, εμφανίζουν ως ημερομηνία παράδοσης την 21η Απριλίου. Μερικές ημέρες πριν, η Amazon ανακοίνωσε ότι θα δώσει προτεραιότητα σε ιατρικό υλικό και προμήθειες για το νοικοκυριό (μαζί με άλλα προϊόντα υψηλής ζήτησης) καθώς προσπαθεί να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που θέτει ο Covid-19.

Σε δήλωσή της στο Recode, η εταιρεία ανέφερε: «Για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των συνεργατών μας, αλλάξαμε τις διαδικασίες logistics, μεταφοράς, εφοδιαστικής αλυσίδας, αγοράς και πωλητών τρίτων μερών για να δώσουμε προτεραιότητα στη συγκέντρωση και παράδοση αντικειμένων άμεσης ανάγκης για τους πελάτες μας. Αυτό έχει οδηγήσει σε επέκταση του αναμενόμενου χρόνου παράδοσης για κάποια πακέτα».

Η Amazon είναι σε διαδικασίες πρόσληψης 100.000 εργαζομένων για τις εγκαταστάσεις διανομής της, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση για τις υπηρεσίες της.

Η γκάμα των αγαθών που επηρεάζονται από τις αλλαγές είναι μεγάλη. Για παράδειγμα, οι πελάτες της Amazon που θα αγοράσουν παιχνίδια όπως το Jenga ή το Μάντεψε Ποιος θα παραλάβουν τις παραγγελίες τους αυτή την εβδομάδα, αλλά σε τρεις μέρες αντί για δύο. Όμως, εκείνοι που θέλουν το Σκορ 4, το τρίτο δημοφιλέστερο παιχνίδι, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις αρχές Μαΐου.

Όσο για τα ευπώλητα βιβλία, δεν είναι διαθέσιμα πριν την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου.

Σχετικά άρθρα