Η Amazon προχωρά στο μεγαλύτερο κύμα προσλήψεων στην ιστορία της

Η Amazon προχωρά στο μεγαλύτερο κύμα προσλήψεων στην ιστορία της
This picture taken on on October 22, 2019, shows a new Amazon warehouse, part of mobile robotic fulfilment systems also known as 'Amazon robotics', in Bretigny-sur-Orge, some 30kms south of Paris. (Photo by Philippe LOPEZ / AFP) Photo: AFP
Ο κολοσσός προσθέτει 40.000 Αμερικανούς εργαζομένους στο δυναμικό της.

Η Amazon.com Inc. δηλώνει ότι σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερους από 40.000 εργαζομένους στο δυναμικό της στις ΗΠΑ, σε ένα κύμα προσλήψεων που η εταιρεία αποκαλεί ως το μεγαλύτερο event προσλήψεων και εκπαίδευσης όλων των εποχών.

Η μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακής λιανικής πώλησης και cloud computing ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι σχεδιάζει να διοργανώσει μια έκθεση καριέρας στις 15 Σεπτεμβρίου, συνεχίζοντας το μοτίβο των τελευταίων ετών να προσκαλεί μαζικά όσους αναζητούν εργασία για να ενημερωθούν για τις ανοιχτές θέσεις της εταιρείας.

Η Amazon δεν διευκρίνισε πού θα βρίσκονται οι θέσεις εργασίας, αλλά ο ιστότοπος της εταιρείας για την ανάρτηση θέσεων εργασίας την Τετάρτη ανέφερε το Σηάτλ, το Άρλινγκτον της Βιρτζίνια, τη Νέα Υόρκη, το Μπέλβιου της Ουάσινγκτον και το Σάνιβεϊλ της Καλιφόρνια, μεταξύ άλλων.

Η Amazon απασχολούσε 950.000 άτομα στις ΗΠΑ στα τέλη Ιουνίου, σε σύνολο 1,3 εκατομμυρίων παγκοσμίως. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους εργάζονται στο τεράστιο τμήμα logistics της εταιρείας, κυρίως στις αποθήκες όπου αποθηκεύονται και συσκευάζονται αντικείμενα.

Το εργατικό δυναμικό της εταιρείας διογκώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι κυβερνητικές εντολές για παραμονή στο σπίτι έδωσαν ώθηση στις διαδικτυακές αγορές.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Τζεφ Μπέζος υποσχέθηκε νωρίτερα φέτος ότι η Amazon θα επικεντρωθεί περισσότερο στην ευημερία των εργαζομένων της, μια δήλωση που ήρθε στον απόηχο μιας πρωτοφανούς συνδικαλιστικής κινητικότητας μεταξύ των εργαζομένων στις αποθήκες της εταιρείας και έντονου ακτιβισμού μεταξύ των εταιρικών υπαλλήλων στην έδρα της στο Σηάτλ.

Οι μετοχές της Amazon σημείωναν άνοδο περίπου 1% το πρωί της Τετάρτης στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: fortune.com