Η πρώην CEO της PepsiCo στο Διοικητικό της Συμβούλιο της Amazon

Η πρώην CEO της PepsiCo στο Διοικητικό της Συμβούλιο της Amazon
NEW YORK, NY - OCTOBER 14: (EXCLUSIVE COVERAGE) Chief Executive Officer of PepsiCo Indra Nooyi poses for a photo when she visits to sit down with LinkedIn Executive Editor Dan Roth at LinkedIn on October 14, 2016 in New York City. (Photo by Monica Schipper/Getty Images) Photo:

Με πέντε γυναίκες στο ΔΣ της, η Amazon γίνεται μια από τις εταιρείες όπου οι γυναίκες έχουν την υψηλότερη αντιπροσώπευση.

Η Amazon πρόσθεσε την πρώην CEO της PepsiCo, Ίντρα Νόι, στο Διοικητικό της Συμβούλιο. Η εταιρεία ανακοίνωσε την εν λόγω κίνηση τη Δευτέρα, μέσα από μια κατάθεσή της στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Η Νόι υπηρέτησε ως CEO της PepsiCo για 12 χρόνια και αποχώρησε από αυτή τη θέση τον Οκτώβριο του 2018. Από το 2001 μέχρι το 2006, η Νόι ήταν η Οικονομική Διευθύντρια της εταιρείας. Εκτός από το να βρίσκεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Amazon, θα παρευρίσκεται και στην επιτροπή ελέγχου της. Η Amazon προσέθεσε την Γενική Διευθύντρια Επιχειρήσεων της Starbucks, Ροζαλίντ Μπριουέρ, στο Διοικητικό της Συμβούλιο νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Έτσι, ο αριθμός των γυναικών στο Διοικητικό Συμβούλιο ανέρχεται στις πέντε από τα συνολικά 11 άτομα που το αποτελούν. Αυτό είναι ένα ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό στον τεχνολογικό κλάδο. Συνολικά, οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το ένα πέμπτο των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων για τις εταιρείες S&P 500, σύμφωνα με το Kellogg School of Management στο Northwestern University.

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι το να διαθέτει μια εταιρεία έναν υψηλό αριθμό γυναικών στο Διοικητικό της Συμβούλιο έχει σχετιστεί με καλύτερες οικονομικές αποδόσεις. Έχουν γίνει μερικές προσπάθειες έτσι ώστε να ενταχθούν περισσότερες γυναίκες στα Διοικητικά Συμβούλια τεχνολογικών εταιρειών τα τελευταία χρόνια, με το 38,3% των νεοδιορισθέντων διευθυντών να είναι γυναίκες, σύμφωνα με την Quartz. Βέβαια, αυτό εξακολουθεί να σημαίνει πως θα περάσουν χρόνια μέχρι οι μεγάλες επιχειρήσεις να επιτύχουν ίση αντιπροσώπευση μεταξύ ανδρών και γυναικών.