Οι Αμερικάνοι ξοδεύουν πάνω από 39 δισ. δολάρια σε «μεθυσμένο shopping»

Οι Αμερικάνοι ξοδεύουν πάνω από 39 δισ. δολάρια σε «μεθυσμένο shopping»
Το shopping υπό την επήρεια αλκοόλ φαίνεται να είναι νέα «μόδα» τα τελευταία χρόνια στην Αμερική.

Όλοι μας παίρνουμε λάθος αποφάσεις όταν έχουμε πιει λίγο παραπάνω. Και όσο πιο συχνά γίνεται, τόσο πιο πολλά μας κοστίζει.

Μια μελέτη της ιστοσελίδας προσωπικών οικονομικών Finder.com αναφέρει ότι οι Αμερικάνοι δαπάνησαν 39,4 δισ. δολάρια για «αυθόρμητες μεθυσμένες» αγορές πέρσι, ξεπερνώντας τα 30,4 δισ. δολάρια του 2017.

Σύμφωνα με το Finder.com, το 26% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι πραγματοποίησε αγορά ενώ ήταν πολύ, ή και πάρα πολύ μεθυσμένος. Εάν αναλογιστείτε τον πληθυσμό της Αμερικής, καταλήγουμε σε 53,4 εκατομμύρια μεθυσμένους αγοραστές που ξοδεύουν μέσο όρο 736 δολάρια.

Οι άνδρες ξοδεύουν κατά μέσο όρο 870 δολάρια περισσότερο από τις γυναίκες, ενώ οι millennials ξοδεύουν 1.047 δολάρια σε αντίθεση με τους baby boomers και τη γενιά X, όπου ξοδεύουν 466 και 469 δολάρια αντίστοιχα.

Η μέση δαπάνη ανά άτομο έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία τρία χρόνια. Το 2017, η μέση δαπάνη ανά άτομο ήταν μόλις 206 δολάρια, ενώ πέρυσι αυξήθηκε στα  448 δολάρια.

Φυσικά, δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ «μεθυσμένων αγορών» και αλκοολισμού, αλλά η υπερβολική κατανάλωση επιφέρει ήδη οικονομικό βάρος στην Αμερική. Ο αριθμός των ενηλίκων που πίνουν αλκοόλ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μπορεί να φτάσει τα 30 εκατομμύρια, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην JAMA Psychiatry. Οι γιατροί παροτρύνονται να παρακολουθούν τακτικά τους ασθενείς για την ανθυγιεινή κατανάλωση αλκοόλ.