Οι αμερικανικές αρχές βάζουν τέλος στην Ουδετερότητα του Ίντερνετ

Οι αμερικανικές αρχές βάζουν τέλος στην Ουδετερότητα του Ίντερνετ
Photo:

Μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες κινήσεις της κυβέρνησης Τραμπ παίρνει σάρκα και οστά.

 

Η ουδετερότητα του ίντερνετ στις ΗΠΑ έχει πλέον ημερομηνία λήξης.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ γνωστοποίησε ότι στις 10 Ιουνίου θα παύσουν να ισχύει κάθε προστατευτική νομοθεσία για το ανοιχτό διαδίκτυο. Μέρος των κανόνων αυτών προβλέπει ότι κάθε πάροχος υποχρεούται να προσφέρει ίδιες ταχύτητες σύνδεσης σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα.

Ακόμη κι αν το αμερικανικό Κογκρέσο καταφέρει, την ύστατη στιγμή, να αλλάξει μέρος των κανόνων, ο τελικός λόγος πέφτει στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει ήδη δηλώσει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί κάτι τέτοιο.

Η αναθεώρηση των κανόνων περί ουδετερότητας του διαδικτύου είχε υποστηριχτεί από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους των ΗΠΑ, όπως την Comcast, και την Verizon, όμως βρήκε αντίθετες τις περισσότερες τεχνολογικές εταιρείες και ιστοσελίδες, όπως την Google και το Facebook.

Την ίδια στιγμή υπάρχει μεγάλη αναταραχή σε τοπικό επίπεδο, καθώς ορισμένες πολιτείες, όπως το Όρεγκον, η Ουάσινγκτον και η Καλιφόρνια, έχουν ήδη προωθήσει –και περάσει- τοπικούς κανόνες που διασφαλίζουν την ουδετερότητα του διαδικτύου.