Η «ανάσταση» του Google+

Η «ανάσταση» του Google+
A man walks past a painted Google sign in the reception area of the Google Inc. office in Washington, D.C., U.S., on Tuesday, July 15, 2014. Google's presence in Washington is necessitated in part by the Federal Trade Commission and U.S. Justice Department inquiries into how the company obtains and uses private data. Additional privacy and safety concerns are likely to arise from Google projects in the works, including nose-mounted Google Glass computers and self-driving cars. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images Photo:

Η Google βρήκε επιτέλους πού μπορεί να χρησιμεύσει το επιχείρημα να δημιουργήσει το δικό της «Facebook».

Θυμάστε το Google+, την απόπειρα της Google να φτιάξει το αντίπαλον δέος στο Facebook; Η Google βρήκε επιτέλους τον τρόπο για να το κάνει πιο δημοφιλές στους ενεργούς του χρήστες: τις κοινότητες και τα χόμπι.

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία την Τρίτη, το Google+ αλλάζει και βρίσκει πλέον τη χαμένη του ταυτότητα. «Ακούσαμε τη γνώμη πολλών ανθρώπων για το Google+. Δύο ήταν τα σημεία στα οποία στάθηκαν οι περισσότεροι: τα Communities, τα οποία έχουν περίπου 1,2 εκατ. αναρτήσεις καθημερινά, και τα Collections, τα οποία δημιουργήθηκαν πριν από πέντε μήνες και αναπτύσσονται ακόμη γρηγορότερα», έγραψε σε ανάρτησή του ο Έντι Κέσλερ της Google.

Όταν πρωτοξεκίνησε το 2011 με εγγραφή μόνο μέσω πρόσκλησης, το Google+ θεωρήθηκε ως η μεγάλη απάντηση στο Facebook εξαιτίας κυρίως των εναλλακτικών λειτουργιών που προσέφερε αλλά και της διασύνδεσής του με το δημοφιλές Gmail.

Δυστυχώς όμως δεν κατάφερε ποτέ να βρει την πραγματική του θέση ανάμεσα στα υπόλοιπα διάσημα social media, κι έτσι για χρόνια υπήρχε απλώς ως μια ετικέτα χρηστών οι οποίοι ναι μεν χρησιμοποιούσαν τις άλλες υπηρεσίες της Google –Gmail, YouTube, Chrome κλπ- όμως ποτέ δεν έμπαιναν στον κόπο να ασχοληθούν μαζί του. Μάλιστα οι αντιδράσεις για το γεγονός ότι όποιος διέθετε λογαριασμό σε άλλες εφαρμογές της Google, άνοιγε αυτόματα και σελίδα στο Google+, έφερε πολλές αντιδράσεις. Γι’ αυτό και τον Ιούλιο έπαψε πλέον η υποχρέωση εγγραφής στην υπηρεσία για όποιον ήθελε να μπει σε άλλες πλατφόρμες της εταιρείας.

Πλέον το Google+ θέλει να κάνει τη δική του επανεκκίνηση, ακούγοντας πρώτα από όλους τους ίδιους τους χρήστες και τις δικές τους ανάγκες για τα αγαπημένα τους ενδιαφέροντα και την ανάγκη να συνδεθούν με ανθρώπους που έχουν τα ίδια γούστα.

Επιπλέον, ο νέος σχεδιασμός του κάνει τους ανθρώπους της Google να πιστεύουν ότι ο χρήστης θα προσελκυσθεί από το πιο φιλικό του και εύχρηστο περιβάλλον. Παρόλα αυτά, τα μέλη του θα έχουν την τελευταία λέξη για το εάν θέλουν ή όχι να βλέπουν το καινούριο ή το παλιό ντιζάιν.