Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τα πρώτα αποτελέσματα

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τα πρώτα αποτελέσματα
Ταμπέλα με το νέο τίτλο του κόμματος και το νέο έμβλημα βρίσκεται τοποθετημένη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου, Αθήνα, Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013. Αλλάζει από 1-1-2014 ο τίτλος του κόμματος από ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό μέτωπο σε Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς με έμβλημα του κόμματος ένα πεντάκτινο κίτρινο αστέρι πίσω από τρεις κυματίζουσες σημαίες χρώματος – κατά σειρά- κόκκινο, πράσινο και μοβ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Σε τρεις μέρες θα έχουμε κυβέρνηση – Όχι σε συνεργασία με ΝΔ» αναφέρουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρόκειται για ξεκάθαρη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε η εκπρόσωπος του κόμματος Όλγα Γεροβασίλη και προσέθεσε πως «μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Σε τρεις μέρες θα έχουμε κυβέρνηση», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις πρώτες εκτιμήσεις των εταιριών δημοσκοπήσεων για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Επισημαίνοντας ότι ακόμα αυτές οι εκτιμήσεις δεν μπορούν να αποτυπώσουν την ακριβή σύνθεση της νέας Βουλής, το ίδιο στέλεχος τόνισε ότι «είναι αδιαμφισβήτητο το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας ότι η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία θα κυμανθεί μεταξύ 2 και 6 μονάδων.

Τη βεβαιότητα ότι η υπόθεση της πρώτης θέσης έχει κριθεί και ότι ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφραζαν υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος , μόλις έγινε γνωστό το exit poll.

Από εκεί και πέρα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, παραμένει ρευστή η ακριβής διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ , αλλά η σειρά για τα υπόλοιπα κόμματα και κυρίως από πόσα κόμματα θα αποτελείται η νέα βουλή. Οι ίδιες πηγές, ανέφεραν ότι ήδη δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να σχηματιστεί κυβέρνηση , καθώς εκφράζονταν η αισιοδοξία για είσοδο των ΑΝΕΛ στη βουλή.

Υπό αυτό το πρίσμα, στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, εκφράζονταν ικανοποίηση για την τακτική του κόμματος και την επιδοκιμασία του από το εκλογικό σώμα. Σε κάθε περίπτωση, η εντολή προς όλα τα κομματικά στελέχη, είναι να τηρούν τακτική χαμηλών τόνων, τουλάχιστον έως ότου γίνει σαφές το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Νίκος Παππάς στον ΑΝΤ1 αμέσως μετά την ανακοίνωση των exit polls τόνισε τα εξής: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ.