Η απάντηση του Λιονέλ Μέσι για τις αποκαλύψεις των Panama Papers

Η απάντηση του Λιονέλ Μέσι για τις αποκαλύψεις των Panama Papers
epa05206007 FC Barcelona's Argentine forward Lionel Messi arrives to a training session at Sant Joan Despi sports complex in Barcelona, northeastern Spain, 11 March 2016. FC Barcelona will face Getafe CF in a Spanish Primera Division Liga soccer match on 12 March EPA/TONI ALBIR

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής απάντησε αμέσως μετά τις αποκαλύψεις.

Ο Αργεντινός σταρ του ποδοσφαίρου Λιονέλ Μέσι υποστηρίζει ότι η παναμέζικη εταιρεία που ανήκει στην οικογένειά του δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ για να φοροδιαφύγει ο ίδιος ή κάποιος άλλος και δεν απέκτησε ποτέ κεφάλαια.

“Η παναμέζικη εταιρεία που αναφέρεται σε αυτές τις πληροφορίες είναι ανενεργή και ουδέποτε απέκτησε κεφάλαια”, τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, την ώρα που οι εισαγγελικές αρχές της Ισπανίας ξεκινούσαν έρευνα για το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε από τη διαρροή των αποκαλούμενων “Εγγράφων του Παναμά”.

Στα έγγραφα αυτά ο Μέσι και ο πατέρας του φέρονται ως συνιδιοκτήτες της εταιρείας Mega Star Enterprises. Το όνομα του ποδοσφαιριστή εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα αρχεία της νομικής εταιρείας Mossack Fonseca στις 13 Ιουνίου 2013, δηλαδή μία ημέρα αφότου οι οικονομικοί εισαγγελείς της Βαρκελώνης του άσκησαν δίωξη για φοροδιαφυγή. Η δίκη του Μέσι, με συγκατηγορούμενο τον πατέρα του, είναι προγραμματισμένη για τον Μάιο.