Οι απίστευτες αποδοχές της πιο ακριβοπληρωμένης καλλιτέχνιδας στον κόσμο

Κατάφερε σε μια μόλις περιοδεία να φέρει έσοδα που ξεπέρασαν τα 200 εκατ. δολάρια.

Με απολαβές ύψους 170 εκατομμυρίων δολαρίων, η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ αναδείχθηκε στην καλύτερα αμειβόμενη καλλιτέχνιδα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής το 2016, σύμφωνα με τον κατάλογο του περιοδικού Forbes που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η 26χρονη Σουίφτ κατάφερε να συγκεντρώσει από την περιοδεία της στη Βόρεια Αμερική –στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της «1989»– το ποσό των 200 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων. Πέρυσι, η τραγουδίστρια είχε καταλάβει την δεύτερη θέση πίσω από την Κέιτ Πέρι κι έχοντας απολαβές ύψους 80 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Βρετανίδα Αντέλ, ηλικίας 28 ετών, βρέθηκε στη δεύτερη θέση στον κατάλογο του Forbes με κέρδη ύψους 80,5 εκατομμυρίων δολαρίων, τα υψηλότερα έως σήμερα. Η Αντέλ, το άλμπουμ της οποίας «25» σύντομα κατέστη ο δίσκος με τις περισσότερες πωλήσεις το 2015, απολαμβάνει την επιτυχία της χάρη στις πωλήσεις των δίσκων της, την ώρα που λαμβάνει αμοιβές εκατομμυρίων δολαρίων τη νύχτα για να παρουσιάσει τα σόου της.

Η Μαντόνα, η οποία ήταν η πλέον καλοπληρωμένη τραγουδίστρια στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα το 2013, φέτος αναδείχθηκε τρίτη. Η πρόσφατη περιοδεία της «Rebel Heart» συγκέντρωσε κέρδη 170 εκατομμυρίων δολαρίων, με αποτέλεσμα οι συνολικές απολαβές από τις περιοδείες της καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της να ανέρχονται στο ποσό των 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων προ φόρων, σύμφωνα με το περιοδικό.

Τους τελευταίους 12 μήνες η 58χρονη Μαντόνα κέρδισε 76,5% εκατομμύρια δολάρια. Ένα ποσό λίγο μεγαλύτερο από την Ριάνα που είχε απολαβές ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην πέμπτη θέση της χρυσής πεντάδας η Μπιγιονσέ –που γεύτηκε την κορυφή το 2014– έχοντας κερδίσει 54 εκατομμύρια δολάρια.

Συνολικά, οι 10 γυναίκες που φιγουράρουν στον κατάλογο του Forbes είχαν απολαβές που ξεπέρασαν τα 600 εκατομμύρια δολάρια το 2016.