Οι απολαβές των Ευρωπαίων ηγετών-Πόσα παίρνει ο Αλέξης Τσίπρας

Οι απολαβές των Ευρωπαίων ηγετών-Πόσα παίρνει ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ είναι ο καλύτερα αμειβόμενος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat σχετικά με τις απολαβές των Ευρωπαίων ηγετών, όσο και των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με αυτά, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,  είναι ο καλύτερα αμειβόμενος αξιωματούχος, με τις ετήσιες απολαβές του να ανέρχονται 317, 496 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Στη δεύτερη θέση, ακολουθεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος αμείβεται με 298,495 χιλιάδες ευρώ.

Μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ είναι αυτός με τις υψηλότερες απολαβές, καθώς αμείβεται με 288.000 ευρώ το έτος. Ακολουθεί η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, με ετήσιες απολαβές 250.000 ευρώ και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός του Βελγίου, της Σουηδίας, της Δανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιρλανδία και της Ολλανδίας.

Στη δέκατη θέση βρίσκεται ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος αμείβεται με 179.000 ευρώ το χρόνο, ακολουθεί ο Φιλανδός πρωθυπουργός στην ενδέκατη θέση, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, στη δωδέκατη θέση με ετήσιες απολαβές 115.000 ευρώ και η πρωθυπουργός της Λιθουανίας με 90,361 χιλιάδες ευρώ.

Στην 15η θέση συναντάμε τον Αλέξη Τσίπρα με ετήσιες απολαβές 85.479 ευρώ και τον ακολουθούν ο Ισπανός πρωθυπουργός και ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Τη λίστα συμπληρώνουν οι πολιτικοί ηγέτες της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας, της Μάλτας, της Πολωνίας, της Σλοβακίας και της Λετονίας.