Η αποτίμηση της SpaceX μπορεί να «εκτοξευθεί» στα 60 δισ. δολάρια

Η αποτίμηση της SpaceX μπορεί να «εκτοξευθεί» στα 60 δισ. δολάρια
epa08855589 SpaceX owner and Tesla CEO Elon Musk arrives on the red carpet for the Axel Springer award, in Berlin, Germany, 01 December 2020. EPA/BRITTA PEDERSEN / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης αναμένεται να διαμορφώσει την τιμή της κάθε μετοχής μεταξύ των 325 και των 350 δολαρίων.

Η εταιρεία ανάπτυξης διαστημικών πυραυλικών φορέων του Έλον Μασκ, η SpaceX μπορεί να έχει οικονομική αποτίμηση τουλάχιστον 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς ολοκληρώνει έναν κύκλο χρηματοδότησής της, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο, όπως ανέφερε χθες, Πέμπτη, ο ιστότοπος Business Insider, επικαλούμενος τρεις πηγές που έχουν γνώση του θέματος.

Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης αναμένεται να διαμορφώσει την τιμή της κάθε μετοχής μεταξύ των 325 και των 350 δολαρίων, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Στο ρεπορτάζ του ιστότοπου προστίθεται ότι η κεφαλαιοποίηση της SpaceX θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και στα 92 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι της οικονομικής αποτίμησης των 46 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρίας σε έναν κύκλο χρηματοδότησης που έγινε τον Αύγουστο.

Η SpaceX δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό των εξελίξεων.

Στο μεταξύ, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης διερευνά την SpaceX για το αν η εταιρία κάνει διακρίσεις κατά των μη Αμερικάνων πολιτών στις προσλήψεις της, όπως ανέφερε χθες το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC επικαλούμενο δικαστικά έγγραφα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ