Η αποτυχία στο Champions League κοστίζει ακριβά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η αποτυχία στο Champions League κοστίζει ακριβά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Manchester United Football Club (Great Britain, United Kingdom) football club logo and a stock market exchange graph displayed on a personal computer are seen in L'Aquila, Italy, on September 14th, 2023. Manchester United is among European clubs listed on the stock exchange. (Photo by Lorenzo Di Cola/NurPhoto) (Photo by Lorenzo Di Cola / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Αναμένει προσαρμοσμένα βασικά κέρδη 125-150 εκατ. στερλίνες, έναντι 140-165 εκατ. στερλινών προηγουμένως.

Ο αποκλεισμός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το φετινό Champions League της UEFA οδηγεί τη διοίκηση του αγγλικού συλλόγου σε περικοπές των προβλέψεων για έσοδα και κέρδη στο σύνολο του οικονομικού έτους.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η ομάδα της Premier League, για τη χρήση του πρώτου οικονομικού τριμήνου που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2023 καταγράφηκαν ζημίες 25,8 εκατ. λιρών έναντι ζημιών 26,5 εκατ. λιρών το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022.

Η Γιουνάιτεντ αναμένει τώρα έσοδα για το σύνολο του οικονομικού έτους 635-665 εκατομμύρια λίρες, λιγότερα από την προηγούμενη πρόβλεψή της για 650-680 εκατομμύρια λίρες.

Ακόμα, προβλέπει προσαρμοσμένα βασικά κέρδη 125-150 εκατ. λιρών, έναντι 140-165 εκατ. προηγουμένως.

Το Reuters σημειώνει πως οι εξελίξεις αποτελούν πλήγμα για τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Τζιμ Ράτκλιφ, ο οποίος έκλεισε τον περασμένο μήνα μια πολυαναμενόμενη συμφωνία για την αγορά του 25% των μετοχών του συλλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: