Η Apple δίνει 100 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση των φυλετικών ανισοτήτων

Η Apple δίνει 100 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση των φυλετικών ανισοτήτων
In this photo released by Apple, Apple CEO Tim Cook speaks during an Apple event at Apple Park in Cupertino, California on October 13, 2020. (Photo by Brooks KRAFT / Apple Inc. / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO Apple Inc./ Brooks Kraft" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS Photo: AFP

Η Apple ανακοίνωσε σήμερα, στο πλαίσιο της δέσμευσής της να επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια στην καταπολέμηση των φυλετικών ανισοτήτων, την έναρξη λειτουργίας της “Apple Academy” στο Ντιτρόιτ και της εταιρικής σχέσης με αμερικανικά πανεπιστήμια με μεγάλο αριθμό μαύρων φοιτητών στην Ατλάντα.

Ο όμιλος που έχει την έδρα του στο Κουπερτίνο (Καλιφόρνια) είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια των φυλετικών εντάσεων μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, μια πρωτοβουλία ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για να “βοηθήσει στην εξάλειψη των εμποδίων και στην καταπολέμηση των αδικιών που αντιμετωπίζουν οι έγχρωμες κοινότητες”.

Σε σημερινή ανακοίνωση, ο αμερικανικός όμιλος υψηλής τεχνολογίας αναφέρει λεπτομερώς τα προγράμματα που θα χρηματοδοτήσει στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας.

Στο Πανεπιστήμιο της Ατλάντα (Τζόρτζια), η Apple θα κατασκευάσει το “Propel Center” που θα περιλαμβάνει πανεπιστημιακά προγράμματα και πόρους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το δίκτυο ιστορικά μαύρων πανεπιστημίων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο όμιλος συνεισφέρει με 25 εκατομμύρια στο πρόγραμμα αυτό.

Η Apple θα ανοίξει επίσης μια ακαδημία, την “Apple Developer Academy”, στο Ντιτρόιτ (Μίσιγκαν), για να εκπαιδεύει “μαύρους νέους επιχειρηματίες, δημιουργούς (λογισμικού), κωδικοποιητές”.

Ο όμιλος ελπίζει να εγγράφονται χίλιοι σπουδαστές κάθε χρόνο.

Τέλος, η Apple θα συνεισφέρει σε δύο ιδρύματα που ειδικεύονται στην επένδυση στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που ιδρύονται από μειονότητες.

Η εταιρία θα επενδύσει 10 εκατομμύρια δολάρια στο Harlem Capital, ένα ταμείο για την υποστήριξη χιλίων εταιριών για τα επόμενα 20 χρόνια. Έδωσε επίσης 25 εκατομμύρια δολάρια στο ταμείο Siebert Williams Shank Clear Vision Impact Fund.

“Πρέπει όλοι να συμβάλουμε στο επείγον έργο για την οικοδόμηση ενός δικαιότερου και πιο ισότιμου κόσμου και τα νέα αυτά σχέδια στέλνουν σαφές μήνυμα της διαρκούς δέσμευσης της Apple”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Τιμ Κουκ.