Η Apple έχει 206 δισεκατομμύρια. Πώς μπορεί να τα ξοδέψει;

Η Apple έχει 206 δισεκατομμύρια. Πώς μπορεί να τα ξοδέψει;
Apple CEO Tim Cook laughs during a Senate homeland security and governmental affairs investigations subcommittee hearing on offshore profit shifting and the U.S. tax code, on Capitol Hill in Washington, May 21, 2013. Apple Inc's chief executive officer defended the company's tax record at a Tuesday Senate hearing where lawmakers said the maker of iPads, iPods and Mac computers kept billions of dollars in profits in Irish subsidiaries to avoid U.S. taxes. REUTERS/Jason Reed (UNITED STATES - Tags: POLITICS BUSINESS) - RTXZVDA Photo:

Οι Αμερικανοί αναλυτές αρέσκονται να εικάζουν ποια θα μπορούσε να είναι η επόμενη μεγάλη επένδυση της Apple. 

Ο αναλυτής της Wall Street Ντάνιελ Ιβς δημοσίευσε την Πέμπτη μία οικονομική έκθεση, στην οποία καταγράφει τις εκτιμήσεις του σχετικά με τις μελλοντικές επενδυτικές κινήσεις της Apple. Όπως εξηγεί, ακόμη και αν ο τεχνολογικός κολοσσός συνεχίσει να επικεντρώνεται στις πωλήσεις των iPhone, κάποια στιγμή θα επεκτείνει το ενδιαφέρον της και στις επενδύσεις.

Τι θα μπορούσε, όμως, να αγοράσει η Apple; Ο Ιβς δίνει τέσσερις επιλογές: την Adobe, την Box, την GoPro και την Tesla. Ο ίδιος εκτιμά πως η εξαγορά της Adobe και της Box θα έκαναν την Apple ακόμη πιο ισχυρή μεταξύ των εταιρικών πελατών. Πρόκειται, άλλωστε, για μία αγορά που από τότε που ο Τιμ Κουκ ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας, η Apple έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα. Έχει ήδη αποκτήσει στενούς δεσμούς με την IBM και την Cisco.

Η Adobe διαθέτει επίσης μία πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων που θα μπορούσε να φανεί εξαιρετικά χρήσιμη στην Apple. Στην περίπτωση αυτή, η Apple θα χρειαζόταν να προβεί στην μεγαλύτερη επένδυσή της μέχρι στιγμής, αφού η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται σήμερα στα 45 δισεκατομμύρια δολάρια. Το … παράδοξο σε αυτή την επένδυση θα ήταν πως ο Τιμ Κουκ έχει δηλώσει πως απεχθάνεται το Adobe Flash Player-όπως και ο περισσότερος κόσμος.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εξαγοράς της GoPro, μπορεί η λάμψη της να έχει ξεθωριάσει, ωστόσο ο Ιβς πιστεύει πως οι κάμερές της θα είναι μία πολύ καλή επένδυση για την Apple, η οποία τοποθετεί κάμερες στα smartphone αλλά και σε όλες τις συσκευές της.

Πιο απίθανο θεωρεί ο Ιβς το ενδεχόμενο εξαγοράς της Tesla-αν και θα ήταν μία ομολογουμένως εντυπωσιακή κίνηση. Παρόλα αυτά, μία σχετική φήμη ακούγεται εδώ και αρκετό καιρό καθώς είναι κοινό μυστικό πως η Apple δουλεύει πάνω στο δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο και οι μπαταρίες, αλλά και η ευρύτερη τεχνογνωσία της Tesla θα μπορούσαν να φανούν εξαιρετικά χρήσιμες. Όλα αυτά, βέβαια, «σκοντάφτουν» στην απροθυμία του Έλον Μασκ να πουλήσει όσα έχτισε με τόσο κόπο.