Η Apple ενισχύει την Siri με την τεχνητή νοημοσύνη – Το σχέδιο για το 2024

Η Apple ενισχύει την Siri με την τεχνητή νοημοσύνη – Το σχέδιο για το 2024
Photo: AFP
Προς νέα έκδοση τον εικονικό βοηθό της για iOS, iPadOS, watchOS, macOS και tvOS.

Η Apple σχεδιάζει μια νέα έκδοση για την Siri, τον εικονικό βοηθό της για iOS, iPadOS, watchOS, macOS και tvOS, που θα περιέχει την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η ομάδας του Τζον Τζιαναντρέα, που διαμορφώνει τα νέα συστήματα AI της Apple, εργάζεται για μια «εξυπνότερη» Siri με τη νέα έκδοση να μπορεί να παρουσιαστεί στο κοινό το 2024 ή αργότερα.

Καθώς υπάρχει αυτός ο σχεδιασμός, άλλες εσωτερικές συζητήσεις μαίνονται σχετικά με το αν η τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να είναι on-device ή cloud-based.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η τεχνητή νοημοσύνη on-device θα είναι ταχύτερη και πιο ιδιωτική, αλλά η τεχνητή νοημοσύνη που βασίζεται στο cloud θα μπορούσε να επιτρέψει πιο προηγμένες δυνατότητες.

Τον τελευταίο χρόνο, η εταιρεία δεν έχει κινείται στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, όπως άλλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Meta, η Microsoft και η Google, όμως, η Apple αισθάνεται έντονη πίεση για να καλύψει το κενό.

Αλλά η καθυστέρηση της Apple δεν σημαίνει ότι δεν σκεφτόταν την τεχνητή νοημοσύνη πριν από αυτό το 2023.

«Κάνουμε έρευνα σε ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, εδώ και χρόνια» είχε δηλώσει ο επικεφαλής της Apple, Τιμ Κουκ, στο Reuters τον Αύγουστο. Ο ίδιος είχε συμπληρώσει πως οι δαπάνες της εταιρείας για έρευνα και ανάπτυξη αυξήθηκαν φέτος κατά περίπου 3,12 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από ό,τι στο ίδιο σημείο πέρυσι, λόγω των αυξημένων δαπανών για την AI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: businessinsider.com