Η Apple επενδύει πολλά στην Κίνα: Χτίζει εκεί μεγάλο κέντρο έρευνας

Η Apple επενδύει πολλά στην Κίνα: Χτίζει εκεί μεγάλο κέντρο έρευνας
A woman walks past the soon to open new Apple store in Hong Kong on September 7, 2011. Apple plans to open its first store in Hong Kong and another in Shanghai by year's end, a spokeswoman said on September 6, as the maker of the iconic iPhone sets its sights on the booming China market. AFP PHOTO / LAURENT FIEVET (Photo credit should read LAURENT FIEVET/AFP/Getty Images)

Ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της δημιουργία κέντρου R&D στο Πεκίνο, ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε και δεύτερο κέντρο.

Η Apple θα δημιουργήσει ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στην περιοχή Σεντζέν στη Κίνα, μια απ’ τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις στον κόσμο και ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια παγκοσμίως. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας η απόφαση είναι μέρος της προσπάθειας για περαιτέρω ανάπτυξη του τεχνολογικού κολοσσού στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου εν μέσω αυξανόμενου ανταγωνισμού.

Ο κόμβος του Σεντζέν θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη στρατηγική κίνηση της Apple να κερδίσει πίσω μερίδιο της αγοράς, καθώς τοπικοί αντίπαλοι όπως η Huawei Technologies, η OPPO και η Vivo κερδίζουν ήδη έναντι του iPhone.

Η ανακοίνωση έγινε απ’ τον ίδιο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Apple Τιμ Κουκ όσο βρισκόταν στη πόλη για να συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους σε εκδήλωση για τη καινοτομία σε εθνικό επίπεδο.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ανοίξει ένα νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στη περιοχή το επόμενο έτος. Έτσι η ομάδα των μηχανικών μας μπορεί να δουλέψει ακόμη πιο στενά και να συνεργαστεί με τους συνεργάτες μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Apple, Josh Rosenstock.

Το κέντρο στο Σεντζέν, μαζί με το κέντρο του Πεκίνο, αποσκοπεί επίσης στην ενίσχυση των σχέσεων με τους τοπικούς εταίρους και τα πανεπιστήμια καθώς η εταιρεία θέλει να ενισχύσει την ανάπτυξη των ταλέντων της χώρας, όπως προσέθεσε ο  Rosenstock.

Ακόμα, σύμφωνα με την Shenzhen Economic Daily, ο Τιμ Κουκ εξέφρασε ανοιχτά τη προθυμία της εταιρείας να προσελκύσει ταλαντούχους προγραμματιστές λογισμικού στην πόλη, η οποία παραμένει ένα σημαντικό κέντρο για την κατασκευή προϊόντων της Apple.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Κουκ παρουσίασε το σχέδιο για τη δημιουργία του πρώτου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης στη Κίνα, και συγκεκριμένα στο Πεκίνο, δίνοντας μάλιστα την υπόσχεση για επιπλέον επενδύσεις στη χώρα.