Η Apple «πληρώνει» την έλλειψη τσιπ και μειώνει την παραγωγή του iPhone 13

Η Apple «πληρώνει» την έλλειψη τσιπ και μειώνει την παραγωγή του iPhone 13
iPhone 13 Pro Max (left) and iPhone Pro (right) on display inside the Apple Store in Omotesando, Tokyo on September 27, 2021. - 20210927_PD2031 (Photo by Stanislav Kogiku / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP) Photo: AFP
Η τιμή των μετοχών της Apple μειώθηκε κατά 1,2% μετά την είδηση.

Η Apple Inc είναι πιθανό να μειώσει την παραγωγή του iPhone 13 κατά δέκα εκατομμύρια μονάδες εξαιτίας της έλλειψης μικροκυκλωμάτων (τσιπ) σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως μετέδωσε χθες, Τρίτη, το Bloomberg News επικαλούμενο πηγές που έχουν λάβει σχετική ενημέρωση.

Η εταιρεία αναμένονταν ότι θα παραγάγει ενενήντα εκατομμύρια μονάδες από τα νέα μοντέλα του iPhone από το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με το Bloomberg. Στην ίδια δημοσιογραφική αναφορά προστίθεται ότι η Apple ενημέρωσε τους κατασκευαστές της ότι ο αριθμός των μονάδων θα είναι μικρότερος, επειδή οι προμηθευτές της στον τομέα των τσιπ, συμπεριλαμβανομένων της Broadcom Inc και της Texas Instruments, δίνουν πραγματική μάχη για την παράδοση των εξαρτημάτων τους.

Η τιμή των μετοχών της Apple μειώθηκε κατά 1,2%, με την τιμή των μετοχών της Texas Instruments και της Broadcom να μειώνεται επίσης κατά περίπου 1%.

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει. Η Broadcom και η Texas Instruments δεν στάθηκε δυνατό να ανταποκριθούν άμεσα σε αιτήματα σχολιασμού του Reuters.

Η έλλειψη των μικροκυκλωμάτων περιλαμβάνει τόσο την έλλειψη εξαρτημάτων, όσο και σχετικών πρώτων υλών, προκαλώντας σοβαρή πίεση στις βιομηχανίες, από την παραγωγή οχημάτων μέχρι τις ηλεκτρονικές συσκευές. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν οδηγηθεί ακόμη και στην προσωρινή διακοπή της παραγωγής τους.

Οι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι οι πελάτες της Apple θα πρέπει να περιμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προκειμένου να κρατήσουν στα χέρια τους το νέο iPhone 13, εξαιτίας προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού.