Η Apple σχεδιάζει να σταματήσει μια από τις πιο εκνευριστικές λειτουργίες της

Η Apple σχεδιάζει να σταματήσει μια από τις πιο εκνευριστικές λειτουργίες της

Τη δυνατότητα να μπορούν οι χρήστες να σβήνουν προεγκατεστημένες εφαρμογές ετοιμάζεται να λανσάρει η εταιρεία.

Πόσες και πόσες φορές η περιορισμένη χωρητικότητα σε ένα iPhone έκανε τον χρήστη να σβήνει εφαρμογές ή τραγούδια για να ελευθερώσει λίγο περισσότερο χώρο; Σε αυτό το πρόβλημα η Apple σχεδιάζει να δώσει τη λύση που μέχρι σήμερα δεν είναι δυνατή: Τη διαγραφή των δικών της προεγκατεστημένων εφαρμογών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Buzzfeed News, η ευχέρεια να σβήνονται εφαρμογές όπως αυτή για την υγεία ή ακόμη και για το Apple Watch από όποιον δεν θέλει να συνεχίσουν να πιάνουν πολύτιμο χώρο στο κινητό του, δεν είναι κάτι απλό. Όπως είπε στην ιστοσελίδα ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, πολλές από αυτές τις εφαρμογές συνδέονται με άλλα apps του iPhone και συμβάλλουν στη λειτουργία της ίδιας της συσκευής.

Εφαρμογές όπως οι Stocks, Newsstand, Podcasts, Apple Watch, Tips και iBooks μπορεί να πιάνουν ακόμη και περισσότερο από ένα GB στη μνήμη του κινητού, και η αδυναμία να διαγραφούν από όποιον δεν τις επιθυμεί έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις παγκοσμίως.

Όμως, μέχρι να γίνει αυτό πραγματικότητα, στο νέο iOS 9 που κυκλοφορεί αυτόν τον μήνα οι συγκεκριμένες προεγκατεστημένες εφαρμογές θα εξακολουθούν να παραμένουν στο κινητό.