Η Apple σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της εν μέσω του κορωνοϊού και πρόκεται να λανσάρει νέο iPhone

Η Apple σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της εν μέσω του κορωνοϊού και πρόκεται να λανσάρει νέο iPhone
epaselect epa07832950 Apple CEO Tim Cook waves as he arrives during the Apple Special Event in the Steve Jobs Theater at Apple Park in Cupertino, California, USA, 10 September 2019. EPA/JOHN G. MABANGLO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο κολοσσός της τεχνολογίας σχεδιάζει να λανσάρει ένα νέο ακριβό iPhone φέτος, σύμφωνα με δημοσιεύματα της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά παραμένει άγνωστο πότε θα αρχίσει αυτό να παραδίδεται.

του Don Reisinger

Η Apple συνεχίζει να σχεδιάζει νέες συσκευές και εξαρτήματα παρόλο που η πανδημία του Covid-19 δεν φαίνεται να επιβραδύνεται στο ελάχιστο.

Ο κολοσσός της τεχνολογίας σχεδιάζει να λανσάρει ένα νέο ακριβό iPhone φέτος, σύμφωνα με δημοσιεύματα της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά παραμένει άγνωστο πότε θα αρχίσει αυτό να παραδίδεται.

Εντωμεταξύ, η Apple σχεδιάζει να αλλάξει τον επεξεργαστή που χρησιμοποιεί στα Mac της, ενώ ένα εσωτερικό σημείωμα που διέρρευσε στον τύπο αναφέρει ότι η εταιρεία σκέφτεται να ξανανοίξει τα καταστήματα λιανικής της τον Απρίλιο.

Η τιμή της μετοχής της Apple άγγιξε το ιστορικό υψηλό των 327,85 δολαρίων τον Φεβρουάριο, αλλά από τότε έχει πέσει κατά 25%. Την περασμένη εβδομάδα, η μετοχή της εταιρείας σημείωσε σημαντική άνοδο, κλείνοντας την Παρασκευή στα 247,74 δολάρια. Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας ξεπέρασε το ψυχολογικό όριο του 1 τρισ. δολαρίων – φτάνοντας στα 1,08 τρισ. δολάρια συγκεκριμένα.

Παράλληλα, η Apple συνεργάστηκε με μια σειρά κρατικών φορέων των ΗΠΑ (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Εκτάκτου Ανάγκης, Task Force του Λευκού Οίκου για τον Κορωνοϊό) για τη δημιουργία μιας νέας ιστοσελίδας και εφαρμογής για τον Covid-19. Τα εργαλεία που αναπτύχθηκαν στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας θα δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να απαντάνε στις ερωτήσεις της εφαρμογής που αφορούν τον κίνδυνο που διατρέχουν να έχουν κολλήσει τον κορωνοϊό, καθώς και συμπτώματα που μπορεί να έχουν. Η Apple θα μοιράζεται επίσης πληροφορίες σχετικές με τον κορωνοϊό και οδηγίες για το πώς μπορούν οι χρήστες να προστατέψουν την υγεία τους. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και διατίθεται για τους χρήστες Mac, iPhone και iPad. Όσοι χρησιμοποιούν Windows και Android μπορούν να δουν τις πληροφορίες μέσω μιας ιστοσελίδας της Apple.

Ως προς το νέο, υψηλής τιμής και δυνατοτήτων iPhone (που μάλλον θα ονομάζεται iPhone 12), υπάρχει μια συζήτηση ως προς το κατά πόσο θα είναι διαθέσιμο τον Σεπτέμβριο, όπως αναμενόταν αρχικά. Μια έκθεση του Nikkei ανέφερε ότι αυτό είναι μάλλον απίθανο. Οι πηγές του ιαπωνικού ειδησεογραφικού μέσου λένε ότι η Apple ίσως καθυστερήσει το iPhone 12 μέχρι τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, λόγω φόβων ότι η καταναλωτική ζήτηση θα κινείται σε χαμηλά επίπεδα τον Σεπτέμβριο. Όμως, δημοσίευμα του Digitimes αυτή την εβδομάδα αναφέρει ότι η εταιρεία σχεδιάζει πράγματι να παρουσιάσει το νέο iPhone τον Σεπτέμβριο. Όπως πάντα, μόνο η Apple γνωρίζει την αλήθεια – αλλά δεν αποκαλύπτει τίποτα.

Επίσης, η Apple σχεδιάζει να αντικαταστήσει τους επεξεργαστές της Intel στα Mac της με τσιπ σχεδιασμένα από την εταιρεία αρχιτεκτονικής επεξεργαστών ARM. Αυτό, τουλάχιστον, είπε σε επενδυτές ο αναλυτής της TF International Securities, Ming-Chi Kuo. Ο Kuo εκτιμά ότι η Apple θα αρχίσει να μεταβαίνει στα νέα τσιπ το 2021 και σταδιακά θα τα συμπεριλάβει σε περισσότερα μοντέλα Mac. Τα τσιπ της ARM, που η Apple ήδη χρησιμοποιεί στα iPhone και τα iPad της, είναι πολύ φτηνότερα των επεξεργαστών της Intel, σύμφωνα με τον Kuo.

Τέλος, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που διέρρευσε στο 9to5Mac την περασμένη εβδομάδα, υψηλόβαθμο στέλεχος λιανικής της Apple ανέφερε ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει να ανοίγει εκ νέου τα καταστήματα λιανικής στις ΗΠΑ στο πρώτο μισό του Απριλίου. Όμως, τίποτα δεν είναι σίγουρο και αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας. Τα καταστήματα λιανικής πώλησης της Apple στην Κίνα έχουν ήδη ανοίξει εκ νέου.