Η Apple θα γίνει η πρώτη εταιρεία με αξία άνω των 800 δισ. δολαρίων

Η Apple θα γίνει η πρώτη εταιρεία με αξία άνω των 800 δισ. δολαρίων
An Apple logo hangs above the entrance to the Apple store on 5th Avenue in the Manhattan borough of New York City, July 21, 2015. Apple Inc said it is experiencing some issues with its App Store, Apple Music, iTunes Store and some other services. The company did not provide details but said only some users were affected. Checks by Reuters on several Apple sites in Asia, Europe and North and South America all showed issues with the services. REUTERS/Mike Segar - RTX1L8VJ Photo:

Οι αναλυτές εκτιμούν πως η πρωτιά αυτή δεν αργεί για την Apple και εξηγούν το γιατί.

Η Apple μόλις ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα-ρεκόρ για το οικονομικό έτος 2015, με τον κύκλο εργασιών να αγγίζει το τα 250 δισεκατομμύρια δολάρια και την εταιρεία να παραμένει η πολυτιμότερη στον κόσμο.

Η Apple απέσπασε πρόσφατα τον τίτλο της πρώτης εταιρείας στον κόσμο που η αξία της ξεπέρασε τα 700 δισεκατομμύρια δολάρια και οι αναλυτές τη Wall Street πιστεύουν ότι το εν λόγω ρεκόρ θα καταρριφθεί εντός του 2016 και η Apple θα γίνει η πρώτη εταιρεία που η αξία της θα ξεπεράσει τα 800 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κατά μέσο όρο ετήσια τιμή- στόχος των της μετοχής της Apple, που ανέρχεται στα 149 δολάρια, θα εκτινάξει την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 831 δισεκατομμύρια δολάρια. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει οι μετοχές της Apple να αυξηθούν κατά 22%.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την … προϊστορία της εταιρείας, φαίνεται ρεαλιστικός αυτός ο στόχος. Η Apple συνεχίζει τόσο να διευρύνει το μερίδιο αγοράς smartphone στις αναδυόμενες αγορές, όσο και να καταγράφει ισχυρές πωλήσεις στις ανεπτυγμένες οικονομίες.