Η Apple θέλει ένα κομμάτι από την “πίτα” της Premier League

Η Apple θέλει ένα κομμάτι από την “πίτα” της Premier League
epa08720724 General view of the Old Trafford stadium during the English Premier League match between Manchester United and Tottenham Hotspur in Manchester, Britain, 04 October 2020. EPA/Carl Recine / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ζωντανή μετάδοση αθλημάτων φέρνει υπέρογκα κέρδη στις πλατφόρμες που τα φιλοξενούν.

Η Apple Inc (AAPL.O) εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής προσφορών για τα δικαιώματα προβολής αγώνων αγγλικού ποδοσφαίρου, ανέφερε την Πέμπτη το Bloomberg News, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση.

Τα υπό εξέταση δικαιώματα θα επιτρέψουν στην Apple να μεταδίδει αγώνες Premier League στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και αγώνες χαμηλότερου πρωταθλήματος που διοργανώνονται από την αγγλική Football League, ανέφερε η έκθεση.

Η Apple και η Premier League δεν απάντησαν αμέσως στο αίτημα του Reuters για σχόλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μετάδοση αθλημάτων παραμένει ένα από τα δυνατότερα χαρτιά του live streaming, καθώς το κοινό των ΗΠΑ μετακινείται όλο και περισσότερο από τη συνδρομητική τηλεόραση σε πλατφόρμες streaming.

Πέρυσι, η μεγάλη League Soccer και η Apple TV ανακοίνωσαν μια συνεργασία, σύμφωνα με την οποία κάθε παιχνίδι θα μεταδίδεται από την εφαρμογή για την επόμενη δεκαετία.

Η Amazon.com Inc (AMZN.O) εργάζεται επίσης πάνω σε μια αυτόνομη εφαρμογή για την παρακολούθηση αθλητικού περιεχομένου, σύμφωνα με το The Information.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: