Η Apple βοηθά στις έρευνες του χαμένου αεροσκάφους της Malaysian Airlines

Η Apple βοηθά στις έρευνες του χαμένου αεροσκάφους της Malaysian Airlines

Τί δηλώνει ο Γενικός Σύμβουλος της τεχνολογικής εταιρείας.

Σε μια ομιλία που πραγματοποίησε το Σώμα Δικαστικής Επιτροπής την Τρίτη, ο Γενικός Σύμβουλος της Apple Bruce Sewell απάντησε σε ερώτηση σχετικά με την προθυμία της εταιρείας να συμμετέχει στις έρευνες που πραγματοποιούνται για την έυρεση του αεροσκάφους της Μalaysian Airlines της πτήσης 370.

«Όταν το αεροπλάνο της Malaysian Airlines έπεσε, η εξαφάνισή του έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο  μέσα σε μια ώρα. Αμέσως, φορείς της Apple έσπευσαν να εξυπηρετήσουν τους κατόχους τηλεφώνων, τις αεροπορικές εταιρείες αλλά και το FBI προκειμένου να εντοπιστεί το αεροσκάφος», δήλωσε ο Sewell.

Εάν οι επιβάτες είχαν αντιληφθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά κατά τη διάρκεια της πτήσης, ίσως κάποιοι να προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ωστόσο, για λόγους που δεν είναι ακόμη σαφής, οι ερευνητές δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν το τί ακριβώς συνέβη στην πτήση 370.

Σημειώνεται ότι κομμάτια του αεροσκάφους βρέθηκαν τον Ιούνιο του 2015, στα ανοιχτά των ακτών του νησιού Ρεϊνιόν.

Η Apple από την πλευρά της δήλωσε ότι μπορεί να βοηθήσει τις αρχές και το FBI αποκλειστικά και μόνο σε νόμιμες περιπτώσεις, αναφερόμενη στο iPhone των δραστών του Σαν Μπερναρντίνο, το οποίο και αρνείται να «ξεκλειδώσει».